YANG MASIH PANAS...

Kenyataan Media Dewan Pemuda PAS Negeri (DPPN) P.Pinang Isu Tuntutan Perubatan PBA oleh Md Sabu.

September 8, 2011

1- Dewan Pemuda PAS Negeri (DPPN) P.Pinang mengucapkan ribuan terima kasih kpd Pemuda UMNO P.Pinang yg mutakhir ini begitu prihatin & peka terhadap perjalanan pentadbiran Kerajaan Negeri P.Pinang.

2- Begitu ‘peka & prihatin’ Pemuda UMNO P.Pinang dgn isu ini apabila dikatakan menyembunyikan resit tuntutan perubatan ‘Kos Konsultasi’ berjumlah RM3,373.50 & hanya mengemukakan 1 resit shj iaitu ‘Kos Hospitaliti’ berjumlah RM5,060.54.

Jika benar pihak Pemuda UMNO P.Pinang sengaja menyembunyikan resit tersebut, ianya tidak lain adalah semata-mata bertujuan untuk menyerang dalam bentuk fitnah terhadap PBA khususnya Kerajaan Negeri P.Pinang seolah-olah berlakunya penyelewengan & salah guna kuasa.


3- DPPN P.Pinang menyarankan agar Pemuda UMNO P.Pinang memanfaatkan sikap ‘peka & prihatin’ itu untuk bersama Pakatan Rakyat bg tujuan menyemak perjalanan pentadbiran & kewangan Kerajaan Persekutuan & Kerajaan Negeri yang dikuasai BN serta menegur jika didapati ada keraguan & penyelewengan.

4- Suka ditegaskan bahawa inilah sebenarnya peranan & fungsi pihak pembangkang dalam sesebuah kerajaan yang mengamalkan demokrasi termasuk di P.Pinang, iaitu sebagai ‘semak & imbang’ (check & balance) kpd kerajaan yang memerintah.

Tahniah kpd Pemuda UMNO P.Pinang (juga pembangkang di Negeri P.Pinang) yang akhirnya faham juga fungsi pembangkang!

5- DPPN P.Pinang juga mengucapkan tahniah & terima kasih kpd pihak PBA yang dipengerusikan oleh YAB Ketua Menteri kerana telah menjawab isu ini dengan jelas & telus sekaligus memadamkan api fitnah yang cuba dimainkan pihak-pihak tidak bertanggungjawab.

Ianya juga membuktikan bahawa Kerajaan Negeri P.Pinang setakat ini mengamalkan konsep CAT (Cekap, Akauntabiliti, Telus) spt yg selalu diwar-warkan oleh YAB Ketua Menteri, rakyat P.Pinang berhak berbangga dengan pencapaian tersebut selagi mana ianya dipraktikkan.

Tuntutan perubatan yang dibuat oleh Mohammad Sabu adalah mengikut jumlah resit yang dikeluarkan & berdasarkan prosedur yang telah ditetapkan. Tiada tuntutan luar biasa seperti yang diberitakan dilakukan kebanyakkan syarikat-syarikat korporat berkaitan kerajaan (GLC) yang lain.

6- DPPN P.Pinang turut mengambil peluang untuk memberi peringatan kepada mana-mana pemimpin kerajaan negeri supaya sentiasa amanah & berhemah menggunakan peruntukan & kemudahan yang diberikan kerana ianya adalah harta rakyat yang akan dipersoal oleh Allah di akhirat kelak.

Sekian.

Dewan Pemuda PAS Negeri P.Pinang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

About Me

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate