Tudung rozelo bidang 60

Hehehe. ....promot2..
Hay Kawan3 mai La jengok tdung2 ni. .....lawa. ....

Tudung rozelo bidang 60
Berminat pm sy na.. .

Laju2 tau sbb dh x banyak
Tinggal 5 lai sahaja lagi.. ..

Wassap kami di 013-592 3051


nak tengok gambar lebih jelas klik pada gambar dibawah...

" Kebaikan Dari Sudut Islam Yang Pernah Dilakukan Karpal Singh Yang Mungkin Ramai Orang Tidak Tahu "




Kuala Lumpur : Mantan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Khalil Yaakob, pernah mengeluarkan arahan supaya semua wanita yang bekerja dengan kerajaan tidak memakai purdah. Sila rujuk artikel The Star bertarikh 12 Mac 1985.

Walaupun purdah ini hukumnya tidak wajib dalam Islam, namun ia tetap sebahagian dari syariat Islam.

Terdapat wanita-wanita Islam yang telah dibuang kerja dari perkhidmatan kerajaan termasuk pelajar-pelajar universiti yang dibuang universiti kerana memakai purdah.

Kes yang paling popular adalah kes Halimatusaadiah Kamaruddin. Beliau bertugas sebagai kerani umum di Pejabat Penasihat Undang-Undang Perak.

Pada 6 Ogos 1986, Halimatusaadiah dibuang dari jawatan kerani umum kerana beliau memakai purdah.

Halimatusaadiah kemudiannya menyaman Jabatan Perkhidmatan Awam. Beliau diwakili oleh peguam Karpal Singh. Ya benar, Karpal Singh pernah membela seorang mangsa kezaliman Umno kerana memakai purdah.

Yang hairannya, Umno tidak pernah mengambil tindakan terhadap pekerja-pekerja Islam yang memakai pakaian seksi dan terdedah aurat. Hanya mereka yang memakai purdah sahaja yang dizalimi oleh Umno-Barisan Nasional (BN).

Tapi, bekas diktator Tunisia juga pernah mengharamkan purdah. Akhir sekali, beliau terpaksa mencari perlindungan di negara yang mewajibkan purdah pada semua perempuan. Mungkin Umno juga bakal mengikut jejak langkah bekas diktator Tunisia itu.

Juga, ia menunjukkan sikap anti Islam Umno ini sejak zaman berzaman. Bermula dengan loteri Umno 1951, lepas tu pembukaan kilang-kilang arak dan pada tahun 80an pengharaman purdah.

Ini adalah identiti sebenar Umno. Mereka adalah puak-puak yang anti kepada Islam dan benci kepada Islam. Mereka lebih suka menyembah seorang pelakon porno dari melaksanakan hukum hudud.




Menghentan Kerajaan Singapore satu masa dahulu apabila pihak Singapore tidak membenarkan 4 pelajar Islam Malaysia disana memakai tudung. Karpal Singh mempertikaikan kenapa kaum Sikh boleh memakai serban sedangkan perempuan Islam Malaysia tidak dibenarkan memakai tudung.





Dalam Tweetnya sejurus selang beberapa jam kematian mendiang Karpal Singh, dia menyatakan Karpal Sing adalah orang yang terawal memberi penghargaan khas kepada IM Asyraf sebulan selepas IM Asyraf  menjuarai program Imam Muda Astro pada tahun 2010. Majlis khas telah diadakan bagi menghargai IM Asyraf yang mengharumkan nama Negeri Pulau Pinang

Dalam Isu Hudud...8 Perbezaan 3 Pemimpin Besar Malaysia Karpal, Mahathir Dan Najib. Mesti Baca....



Hudud : 8 Beza Karpal Singh , Dr M dan Najib ( Wajib Baca Bagi UMNO)

1. Karpal adalah non Muslim , Dr M dan Najib pula adalah Muslim .

2. Tiada dalam kitab yang menjadi pegangan Karpal yang mewajibkan hudud , tetapi dalam kitab yang wajib menjadi pegangan Muslim termasuk Dr M dan Najib menetapkan kewajiban hudud.

3. Karpal tidak berpeluang melihat keadilan hudud, Tun Dr M dan Najib pula adalah orang yang berkemampuan untuk memperlihatkan keadilan hudud.

4. Karpal adalah non Muslim dan hanya bercakap atas dasar perlembagaan saat menolak hudud . Manakala Tun Dr M dan Najib pula adalah Muslim yang bertanggungjawab membiarkan perlembagaan 'menindas' agama rasmi persekutuan Malaysia iaitu ISLAM .

5. Karpal tidak pernah mengugut untuk menyusahkan hudud secara jelas sebagaimana kenyataan Dr M dan Najib yang siap dengan pakej menghina hudud.

6. Kenyataan Karpal "langkah mayat" jika PAS mahu tegakkan Negara Islam (yang di dalamnya ada hudud) adalah tindak balas yang normal dari non Muslim yang telah dimomokkan dengan pelbagai keburukan negara Islam . Tetapi Dr M dan Najib pula adalah mereka yang bertanggungjawab memomokkan negara Islam dan hudud sehingga keadilannya gagal difahami dengan baik .

7. Karpal tidak pernah menghantar surat rasmi 'ugut' Kelantan jika laksana hudud . Tetapi Dr M pula adalah sebaliknya , bahkan Najib pula pernah mengatakan Malaysia tidak akan melaksanakan hudud.

8. Karpal adalah antara pemimpin DAP dan tidak semua pemimpin DAP menolak hudud , makanya suara Karpal adalah bukan suara rasmi DAP apalagi beliau bukan sebagai pemimpin yang tertinggi dalam DAP . Tetapi Dr M dan Najib adalah sebaliknya ...

Dah jelas bukan, siapakah yang bermasalah sebenarnya dalam hudud sebenarnya selama ini ?

Sekian , terima kasih . Wallaahu a'lam

Al Faqiir ilaa afwi Rabbih - Admin 'TM

YAHOOO....AKU MENANG PERADUAN SHELL RM20,000.00

JANGAN GEMBIRA DULU.....

AWAS!!! SINDIKET PENIPUAN TERBARU MELALUI SMS





















Rasanya ini bukan perkara baru,kerana ramai orang pernah mendapat sms seperti ini:




Ianya dah lama berlaku,cuma yang terbaru ini sindiket penipuan tersebut menggunakan laman web bagi meyakinkan lagi orang ramai.

Jika anda melayari laman web yang dinyatakan iaitu www.sms-promo.co.cc , anda akan dapat membaca terma-terma dan syarat yang diolah menggunakan bahasa yang tunggang-langgang,campuran bahasa Malaysia dan Indonesia:

Berikut adalah terma-terma dan syarat yang dinyatakan:


  1. Peraduan ini dianjurkan oleh Shell (M) Sdn Bhd dan terbuka kepada semua penduduk Malaysia yang berumur 18 tahun dan ke atas.    
  2. Individu-individu berikut tidak layak untuk menyertai peraduan ini:
  • Kakitangan pihak Penganjur (termasuk anak-anak syarikat dan syarikat-syarikat berkaitan) dan keluarga mereka (kanak-kanak, ibu bapa, adik-beradik, pasangan dan saudara terdekat); dan / atau
  • wakil, pekerja, kakitangan dan / atau agen-agen syarikat-syarikat pengiklanan dan / atau pembekal perkhidmatan promosi Penganju (termasuk anak-anak syarikat dan syarikat-syarikat berkaitan) dan keluarga mereka (kanak-kanak, ibu bapa, adik-beradik, pasangan dan saudara mara yang rapat).
  1. SMS peraduan cabutan bertuah hadiah mingguan Shell (M) Sdn Bhd itu melalui pengacakan Nombor telepon bimbit mulai dari (A) DIGI, CELCOM, MAXIS, HOTLINK. dan diantarkan melalui message / sms oleh pihak Shell (M) Sdn Bhd.    
  2. Bagi pemenang yang bertuah atau yang sah akan di antarkan melalui message atau sms dari syarikat Shell (M) Sdn Bhd.    
  3. Pemenang SMS cabutan bertuah hadiah mingguan akan di antarkan masuk melalui account bank & proses melalui mesin ATM (A) Sebagai pengesahan pemenang simcard bertuah itu melalui Top up/Reload: DIGI, CELCOM, MAXIS/HOTLINK    
  4. Untuk pihak yang berjaya mendapatkan sms hadiah cabutan bertuah di himbau untuk merepotkan (No.siri: xR xxx YK) yang nampak pada sms    
  5. Pemenang yang mendapatkan SMS hadiah mingguan di himbau untuk dail nombor talian Shell (M) Sdn Bhd yang tersediah pada message / SMS (A) U/information maklumat lanjut sila dail office : 03-13355-0350 / 012-8191-536    
  6. Promotion SMS cabutan bertuah hadiah mingguan yang telah diadakan oleh Shell (M) BHD, sudah di sahkan langsung oleh pejabat MENTERI & PDRM
  7. Hati-hati terhadap penipuan melalui message / sms (A) SMS yang sah telah diadakan oleh Shell (M) Sdn Bhd telah di lengkapi website yang nampak pada message / sms.    
  8. Promotion sms predaduan cabutan bertuah hadiah mingguan yang diadakan oleh Shell (M) Sdn,telah bekerja sama dari pada......


Lebih berani mereka juga menggunakan logo Polis serta peraduan ini juga dikatakan telah disahkan oleh Perdana Menteri Malaysia. Sila rujuk di sini: http://www.sms-promo.co.cc/terma.html

Tinjau di laman web rasmi Shell Malaysia memang terdapat peraduan  Shell "Win up to RM60,000 Cash Weekly” Campaign Withdrawal.

Namun berdasarkan apa yang dipaparkan laman web  http://www.sms-promo.co.cc/ ternyata ianya bukan laman rasmi Shell Malaysia kerana terdapat banyak pautan yang tidak boleh di klik serta terdapat banyak kesilapan ejaan dalam terma-terma dan syarat peraduan.Sindiket tersebut menggunakan laman web yang mereka kendalikan sendiri bagi mengabui mata orang ramai.

Harapan kita pihak polis dapat menyiasat perkara ini agar tiada yang menjadi mangsa penipuan.

Nik Aziz 'terkilan' Karpal tak sempat diberi pemahaman hudud


Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat 'sedikit terkilan' kerana Karpal Singh yang maut dalam nahas pagi ini, tidak sempat untuk diberikan pemahaman tentang hudud.

Ini ekoran hasrat kerajaan negeri Kelantan untuk memfailkan bil persendirian di Parlimen bagi membolehkan undang-undang hudud dilaksanakan.

"Saya amat yakin, individu seperti beliau jika diberikan kefahaman yang sebenarnya tentang undang-undang ini, tidak akan mempunyai
sebarang sebab untuk menolak undang-undang hudud," tulis bekas menteri besar Kelantan itu dalam Facebook.

"Di Kelantan, sewaktu kita meluluskan Enakmen Kanun Jenayah Syariah (2) pada tahun 1993, ada yang menghantar surat kepada saya menghalang enakmen ini dikuatkuasakan dan pihak yang menghantar surat ini namanya bukan Karpal Singh.

"Saya benar-benar berharap, agar pihak yang bertanggungjawab menghantar surat ini sempat memahami keindahan undang-undang Allah SWT sebelum tibanya masa untuk pergi yang tidak akan kembali," tulis Nik Aziz.

Sambil merakamkan ucapan takziah kepada keluarga ahli Parlimen Bukit Gelugor, Nik Aziz menyifatkannya pemergian Karpal sebagai satu kehilangan kepada dunia politik tanahair.

Katanya, ini kerana Karpal amat dikenali sebagai seorang yang berprinsip dan sukar digugat pendiriannya.

"Beliau juga merupakan pendokong kuat kepada Perlembagaan Malaysia dan amat tegas dengan pendirian bahawa Malaysia merupakan negara sekular. Sudah tentu prinsip ini amat berbeza dengan prinsip perjuangan PAS dan beliau ternyata menghormati perbezaan ini.

"Saya masih ingat sewaktu ke rumah beliau awal tahun lepas di mana saya diberikan sambutan yang sangat hangat dari beliau. Bahkan beliau menghantar saya pulang rapat ke pintu kenderaan sekalipun situasi beliau yang terpaksa bergerak dengan kerusi roda.

"Saya kira, di sebalik perbezaan pandangan antara kami, sambutan yang diberikan oleh beliau kepada saya sangat-sangat mencerminkan kelembutan beliau dan penerimaannya terhadap hubungan PAS dan DAP di dalam Pakatan Rakyat," tambahnya.

Menurutnya lagi, Karpal mendokong kuat Perlembagaan Malaysia dan beliau yakin pemimpin DAP itu akan terus dikenali begitu di dalam sejarah politik tanahair.

"Di negara ini, jika semua pihak menghormati prinsip yang terkandung di dalam Perlembagaan, Kelantan pastinya tidak akan ditindas dengan pelbagai jenis penindasan.

"Hak Kelantan termaktub di dalam perlembagaan, tertulis di atas perjanjian, namun ada pihak yang sewenang-wenangnya membelakangi Perlembagaan dan perjanjian bertulis," tegas Nik Aziz.

Zul Noordin: Allah matikan penentang hudud


Bekas Naib Presiden PERKASA Zulkifli Noordin memberi reaksi yang seolah-olah lega dengan pemergian pemimpin DAP Karpal Singh.

Peguam tersebut juga percaya, laluan ke arah pelaksanaan hudud Kelantan akan lebih mudah dengan ketiadaan Karpal, yang diketahui umum menentang keras pelaksanaan undang-undang Islam itu.

“Dalam keadaan kemelut kerajaan PAS Kelantan mahu melaksanakan hudud dengan bantuan Umno, Allah telah matikan Karpal yang menjadi penentang utama pelaksanaannya!,” tulisnya di Twitter.

“Moga perjuangan untuk melaksanakan hudud di Kelantan berjaya.

"Alhamdulillah dengan kesatuan akidah Umno-PAS dan ketiadaan Karpal, saya percaya laluan makin dipermudahkan!”

Daripada aspek guaman, Zulkifli yang juga pengamal undang-undang bagaimanapun menganggap perginya seorang peguam veteran yang hebat.

“Nama Karpal akan terus tercatat sebagai satu legenda dalam sejarah!” tulisnya lagi.

Reaksi beliau itu muncul tidak lama selepas berita mengenai nahas yang mengakibatkan kematian Karpal mula menjadi tumpuan pagi ini.

Kenyataan beliau itu turut menimbulkan cemuhan pelbagai pihak di media sosial, antaranya ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin.

Menteri tersebut berkata, Zulkifli sebaiknya menutup mulut dan tidak berkata apa-apa.

"Tutup mulut. Sungguh saya kata, tutup mulut," katanya dalam bahasa Inggeris di Twitter.

Menjawab seorang lagi pengguna Twitter, Khairy berkata beliau juga menyatakan bantahan keras ketika Zulkifli dinamakan sebagai calon BN untuk kawasan parlimen Shah Alam ketika pilihan raya Mei 2013.

"Kita tidak perlukan orang sepertinya," kata Khairy.

Sementara itu, presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali pula mengambil peluang ketika merakam ucapan takziah dengan membangkitkan semula kenyataan Karpal yang menyebabkan beliau “hilang rasa hormat” ke atas tokoh DAP tersebut.

Dalam kenyataan hari ini, beliau berkata, walaupun mendiang dikatakan pejuang keadilan, Karpal sebaliknya didakwa tidak menghormati keadilan dalam Islam.

“Satu perkara yang buat saya hilang hormat pada Karpal ialah bila mendiang tidak menghormati agama Islam dengan mengatakan 'langkah mayat dia dulu' sebelum Malaysia jadi negara Islam/atau laksana hukum hudud'.

“Sikap ini amat melampau, tidak hormat agama Islam,” kata presiden NGO itu Datuk Ibrahim Ali.

“Mendiang juga double standard. Ini menyebabkan saya hilang hormat padanya. Takziah kepada keluarga mendiang,” katanya.

Ibrahim bagaimanapun mengakui Karpal memberikan sumbangan besar mewarnai politik Malaysia dan beliau turut merasakan kehilangannya.

“Akhlaknya lebih mulia daripada (Datuk Seri) Anwar Ibrahim,” tambahnya lagi

p/s bukan nak sokong karpal....yela kawan tu non-muslim,memang la xpaham tentang hudud.tapi yang islam dalam umno pun xmenyokong hudud..kenapa si zul ni x hentam umno....

Takziah mencurah-curah buat keluarga Karpal


Ramai nyata bersedih dengan kematian mengejut tokoh DAP Karpal Singh akibat kemalangan jalan raya awal pagi tadi.
 
Pejabat organisasi media juga tidak henti-henti menerima ucapan takziah buat keluarga mendiang.
 
Berikut antara reaksi segera terhadap pemergian veteran politik itu.

Tan Sri Muhyiddin Yassin 
Timbalan perdana menteri 
 
"Takziah untuk keluarga mendiang YB Karpal Singh. Semoga ahli keluarga tabah menghadapi dugaan ini.”

Datuk Seri Anwar Ibrahim
Ketua pembangkang

"Kita telah kehilangan seorang sahabat, seorang pejuang yang tidak mengenal penat lelah dalam memperjuangkan keadilan; Karpal Singh seorang legenda! Kami mengucapkan takziah kepada keluarganya."
 
Lim Kit Siang ‏
Pemimpin popular DAP
 
“Saya selamat dalam perjalanan ke Semporna. Tetapi Karpal tidak. Seluruh rakyat Malaysia bersedih atas kehilangan Karpal.

"Negara kehilangan rakyat Malaysia yang hebat.”
 
Datuk Nik Aziz Nik Mat
Mursyidul Am PAS

“Saya berharap anggota keluarganya bersabar.

Mati sesuatu yang wajib bagi setiap manusia. Yang menghidupkan juga Allah.”

Lim Guan Eng
Ketua menteri Pulau Pinang 
 
“Kami pasti akan sungguh rindukannya, seluruh anggota parti dan rakyat jelata.

"Air mata yang dikongsi oleh seluruh rakyat Malaysia menjadi penghormatan terbesar buat Karpal.” 

Datuk Seri Hishammuddin Hussein 
Menteri pertahanan
 
"Ucapan takziah kepada keluarga Anggota Parlimen YB Karpal Singh atas pemergiannya.
 
"Ingatan dan doa bersama anda dalam waktu yang sukar ini.”

Datuk Seri Abdul Hadi Awang 
Presiden PAS
 
"Mendiang adalah seorang bapa, kawan, ahli politik veteran dan seorang peguam yang tidak berhenti dari memperjuangkan keadilan dan prinsip rule of law itu sendiri.”
 
Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail
Presiden PKR

Ucapan takziah kepada keluarga Karpal Singh yang meninggal dunia dalam kemalangan jalan raya awal pagi ini.

"Beliau dikenali sebagai seorang pejuang keadilan yang telah meletakkan namanya sebagai seorang yang mewakili dan membela rakyat.

Semoga keluarga beliau banyak-banyak bersabar dan tabah dalam menghadapi dugaan ini. Malaysia telah kehilangan seorang pejuang rakyat.

Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil 
Ketua Wanita Umno 
 
"RIP (bersemadilah dengan tenang) YB Karpal Singh. Takziah kepada keluarga mendiang dari saya sekeluarga dan Wanita BN.

Datuk Seri Liow Tiong Lai 
Presiden MCA 
 
"Kami benar-benar sedih dengan berita kematian mengejut Karpal Singh. Ucapan takziah kepada keluarga mendiang.”
 
Datuk Seri G Palanivel 
Presiden MIC 
 
"Tidak kiralah beliau mewakili pihak mana, mendiang merupakan seorang pemimpin yang bagus dan berkebolehan.”

Suhaizan Kaiat
Ketua Pemuda PAS 
 
“Hari ini jasadnya telah tiada ekoran kemalangan yang meragut nyawanya, namun sejarahnya tetap dibaca orang dan langkahnya sentiasa dikagumi dan diikuti oleh generasi muda seperjuangannya.
 
“DAP meninggalkan tokoh besar yang akan diingati dalam lipatan sejarah politik negara dan Karpal Singh adalah pencoret sejarah itu.”

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

JOM INFAQ

JOM INFAQ

Membangun Bersama Islam

KLIK "LIKE" TANDA ANDA MENYOKONG KAMI

About Me

Foto Saya
SELAMA, PERAK DARUL RIZDUAN, Malaysia
Hamba Allah yang inginkan keredhoanNYA

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate