YANG MASIH PANAS...

Siapa Lebih Yahudi Daripada Bond—James Bond?


Daniel-Craig-James-Bond

SULIT untuk membayangkan siapa yang lebih Yahudi—atau lebih anti-ghoyyim (non-Yahudi)—daripada James Bond: Mulai dari kegemarannya menenggak khammer Martini, bergulat di ranjang dengan perempuan mana saja, mobil sport, gadget mewah dan terbaru, dan ikon hero yang sangat abu-abu.

Surat kabar Inggris Daily Mirror pernah menyebut bahwa Bond adalah ikon Inggris Raya setelah kerajaan dan Rolling Stones—betul, grup musik yang digawangi duo Mick Jagger dan Keith Richard!

Ian Fleming, pencipta Bond adalah seorang sayap kanan Inggris seperti banyak orang dari generasinya, mengenakan tuksedo dengan kerah anti-Semit. Karya Fleming adalah perdagangan stereotip Yahudi yang sangat vulgar dan penuh kebencian, dan setiap kali karakter Bond tampak, tak lepas dari roman Yahudi, sekalipun tengah berada di wajah penjahat.

Sejak setengah abad yang lalu, dari 1962 “Dr No” di tahun 1962, sampai “Skyfall” di tahun 2012, ke-23 film Bond telah memainkan para perannya begitu dasar; “Skyfall” disutradarai oleh seorang Yahudi Sam Mendes, dan diperankan Daniel Craig, yang, walaupun bukan Yahudi, ia sudah sangat lekat dengan imej Yahudi di setiap film-filmnya yang lain seperti “Defiance” dan “Munich”, dan istri Craig, aktris Rachel Weisz adalah seorang Yahudi.

Bahkan pada skala yang lebih besar, tema Yahudi dalam film Bond sangat dominan. Dalam episode “Goldfinger”, menciptakan sosok Goldfinger Erno sebagai adalah musuh Bond berdasarkan kehidupan nyata seorang arsitek asal Hongaria yang merupakan tetangga Fleming di Hampstead. “Goldfinger” menerapkan karakter Yahudi yang pada aslinya adalah subjek dari beberapa pertimbangan Fleming yang sangat kuat. Walaupun—peduli amat—jika aktor Gert Fröbe asal Jerman, yang digambarkan dalam film Goldfinger tersebut, menjadi anggota Partai Nazi selama Perang Dunia II.

Hollywood adalah Hollywood, tempat yang lebih ramah dan kondusif bagi partisipasi Yahudi dari semesta Fleming; fiksi atau sebaliknya. Ada banyak kontribusi Yahudi, atau kontribusi oleh orang-orang yang kebetulan Yahudi. Pada James Bond. My Name’s Bond. James Bond. [sa/islampos/the jewish daily forward]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate