YANG MASIH PANAS...

Skuad Anjing - Anjing Kerajaan Yang Terhebat

Mereka berani ! mereka hebat !, mereka kuat! dan mereka juga samseng?. Gelaran PDRM telah bertukar kepada PRDM ? (Polis Raja Di Malaysia),.. Raja Di Malaysia bermaksud – boleh berbuat sesuka hati ! Kalau tidak, takkan mereka berani engkar perintah DYMM YDP Agong! Agong kata boleh! Perhimpunan “BERSIH” boleh diadakan di stadium, PRDM kata tak boleh. Agong kata “BERSIH” bukan pertubuhan haram, polis kata “BERSIH” pertubuhan haram ! Tujuan polis membuat tuduhan begitu semata-mata untuk menghalalkan tindakan ganas mereka !

Semalam, Sabtu 9 Julai 2011 - lihatlah apa yang berlaku!. Polis yang berpakaian lengkap dan bersenjata macam orang nak pergi perang! memperlihatkan perilaku ganasnya terhadap rakyat yang tak berdosa !! Wajarkah? Rakyat hanya berhimpun dengan tangan kosong tidak bersenjata!
Rakyat hanya ingin menyampaikan suara, rakyat hanya ingin berhujah! Hujah sepatutnya dibalas dengan hujjah!. Tetapi Polis dengan lagak samseng dan angkuhnya menghalau, menghambat, menghayun cota, memukul, menangkap dan mengheret orang ramai. Mereka berbanggga apabila dapat melepaskan gas pemedih mata dan semburan air berkimia. Dimana rasa simpati? Langsung tak ada! Kalau rakyat yang berhimpun dicap sebagai perusuh, berapa buah kereta sudah dibakar? Barapa ratus rumah dan kedai sudah hangus? Berapa banyak nyawa telah terkorban?

Rakyat yang diwakil “BERSIH” merayu dan merintih agar mereka diberi ruang dan peluang untuk bersuara - “tegakkan keadilan” Mereka (BN) kata, mereka sudah cukup adil kepada rakyat !. Mereka kata rakyat bukan nak tuntut keadilan, tetapi hendak menghidupkan fahaman komunis. MasyaAllah !, jahat dan zalimnya tuduhan! Semoga Allah melaknati pemerintah dan hamba-hambanya yang zalim !!

Oleh : rahimothman

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate