YANG MASIH PANAS...

Haji Najib Dan Jemaahnya Dapat Pecah Rekod Dunia Ketika Di Mekah...

Wednesday, November 9, 2011

Selesai Haji. PM nampak semakin comel berjubah. Poster
PRU13 nanti tentu akan menggunakan Najib siap berpakaian
ihram atau jubah berserban!

Kepulangan PM Najib hari ini dari menunaikan fardu haji di Tanah Suci Mekah dengan membawa satu berita paling menggemparkan apabila dia mengumumkan sambutan paling luar biasa daripada Kerajaan Arab Saudi terhadap pemerintahan negara kita sekarang.


PM Najib juga mengumumkan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom telah memecah satu rekod dunia dan mencipta sejarah apabila dijemput berucap memberikan ceramahnya di Mina dalam bahasa Arab. Ceramah yang dibuat oleh beliau merupakan satu-satunya menteri dari Malaysia yang diberi penghormatan sebegitu oleh Kerajaan Arab Saudi. PM Najib juga mengatakan ceramah tersebut dipuji dan diperkatakan di seluruh Arab Saudi!.
PM Najib juga mengumumkan satu lagi rekod dunia tercipta apabila beliau diberi peluang berbual dengan Raja Abdullah yang berada di Riyadh. Mereka berbual selama 25 minit melalui telefon.


Satu lagi rekod dunia dipecahkan oleh PM Najib diumumkan olehnya tadi apabila menjadi pemimpin pertama dunia yang bertemu dengan Putera Mahkota baru iaitu Putera Naif. Mereka dipertemukan selama setengah jam.


Merumuskan perkembangan yang berlaku di Tanah Suci tadi , Najib berkata ini membuktikan Raja Abdullah yang merupakan penjaga Tanah Suci Mekah nampaknya telah merestui pemimpin-pemimpin kerajaan Malaysia yang ada sekarang dan amat memuji mereka.


Nampaknya pemergian rombongan PM dan delegasinya ke Tanah Suci kali ini berhasil mendapat berkat dari Kerajaan Arab Saudi dan misi mereka berjaya nampaknya. Sudah tentu peristiwa ini menjadi satu modal besar untuk semua orang Melayu memangkah Umno atas restu yang besar Najib terima dari Raja Abdullah.


Haji Najib sudah bersedia untuk berentap dalam Pilihan Raya nampaknya. Ini bakal menjadi ujian pertama baginya semenjak memegang tapuk pemerintahan negara setelah mengambil alih daripada Pak lah.


Modal menunaikan haji digunakan terus sebaik sahaja beliau memijakkan kakinya tadi di tanah air dan selepas ini kita bakal melihat semua poster BN akan memaparkan Najib dengan lengkap berpakaian Ihram.


Agaknya ramai ke orang Melayu akan terpengaruh dengan pemergian Najib yang bergelar Haji sekarang ini???

Sumber

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate