YANG MASIH PANAS...

Mossad Membentuk Operasi Mengawal Mursi

 
Badan Perisikan Israel, Mossad, akan membentuk Operasi Bulan Sabit Hijau 2012 untuk mengawasi seluruh gerak-geri Presiden Mesir Muhammad Mursi. Dari makanan, minuman, jumlah jam tangan, perilaku tidur, bangun, di mana duduk, tidur, siapa kawan-kawan dekatnya, ciri-ciri organ fizikalnya, emosional atau tidak, pada bila-bila marah, ketawa, senang, dan sebagainya, jadi fokus Mossad.Tak hanya itu, bahkan masa kanak-kanak sang presiden, pertumbuhannya, kerabatnya, pengetahuannya, jirannya, jenis handphone yang digunakan-apakah jurutera keselamatan istana membuat keselamatan bagi telefon presiden dari Ikhwanul Muslimin (IM) ini-termasuk meneliti secara detail setiap pertemuan dan tempat tinggal Mursi . Unit Operasi dan Rekrutmen Agensi di Mossad sudah menyiapkan file Muhammad Mursi.

Selama ini unit ini bertanggungjawab melakukan operasi mata-mata di seluruh negara dunia dengan pelbagai biro dan kedok yang menggunakan nama hubungan diplomasi tidak rasmi. Rencana di atas bukan hanya mengawasi Mursi peribadi tetapi juga pasukan kerja politiknya di samping akan merekrut warga Mesir yang punya pengaruh dan dekat presiden untuk memberikan maklumat yang boleh disadap.Operasi ini mempunyai target berikut:
Seawal mungkin menghimpun maklumat demi melakukan rencana pendekatan atau kerjasama dengan Mesir di bawah kekuasaan Mursi dan gerakan Hamas Palestin.

Tingkat keseriusan kementerian luar negeri Mesir dalam meluluskan Mursi mengembalikan hubungan Mesir-Iran hingga pada peringkat diplomasi peringkat tinggi.

Mengawasi perkembangan hubungan Mesir dengan Turki.

Memastikan detail rencana Mursi dalam mencipta perubahan struktur pemerintahan politik dan ekonomi.

Mencari maklumat tentang pola hubungan istana presiden dan Dewan Tentera Mesir dan seperti apa perjanjian antara presiden dan tentera dalam pembahagian peranan, terutama berkaitan keputusan kecemasan yang berpengaruh kepada keamanan dan keselamatan Israel. Baik dalam rangka persiapan perang ke depan ataupun tekanan diplomasi antarabangsa terhadap negara Arab agar memaksa Israel menerima langkah meralat kesepakatan Camp David.
Unit ini dicadangkan akan bekerja dengan pusatnya di Paris. Ikut dalam membuat operasi khas ini Matsada yang selama ini mempunyai tugas dalam melakukan pembunuhan fizikal terhadap tokoh-tokoh tertentu yang dianggap mengancam keselamatan Israel, operasi pemusnahan dan perang spikis.Mereka ditugasi untuk membuat senarai beberapa orang Mesir yang dianggap mempunyai pengaruh terhadap politik yang ditempuh oleh Mursi.

http://static.arrahmah.net/images/stories/2012/07/Israel-Mossad-logo-jpeg.image_.jpg
Untuk memudahkan operasi ini, telah dibentuk 15 biro dengan tugas baru di kawasan geografi yang bertujuan membidik kedubes-kedubes dan konsulat Mesir di Amerika, Kanada, Negara Eropah Barat, Amerika Latin, Moscow, China, Afrika, dan negara Arab Magribi (Maghribi, Algeria dan Tunis), Libya, Iraq, Jordan, Syria, dan khususnya Iran. Israel menilai hubungan dengan Iran akan mengancam strategi Israel.
Untuk operasi 'projek' ini, Mossad akan memberikan kemudahan teknologi komunikasi super canggih. Yaah ... secanggih apapun musuh-musuh Allah itu punya rencana, sesungguhnya makar (rencana jahat) mereka itu tak ada apa-apa berbanding ke-MahaKuasaan Allah!
 
SUMBER

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate