YANG MASIH PANAS...

KESAN SAMPINGAN PRODUK SHAKLEE | MASALAH YANG SENGAJA DISEMBUNYIKAN

KESAN SAMPINGAN PRODUK SHAKLEE | MASALAH 

YANG SENGAJA DISEMBUNYIKAN


Akhir-akhir ini, produk Shaklee semakin mendapat
 tempat dihati pengguna.

Syabas dan tahniah kepada mereka yang telah 
mencuba dan mengambil suplemen Shaklee dalam
 kehidupan seharian. Tapi, bagi yang masih was-was
 nak mencuba, harini dhiya nak share sikit rahsia
 mengenai produk Shaklee ni. Rahsia yang andamesti tahu mengenai PRODUK SHAKLEE yang semakin
 the bomb ni.



Tahukah pembaca2 blog dhiya sekalian,
 sebenarnya ada keburukan produk Shaklee ni 
yang sengaja disembunyikan dek kerana semua
 orang asyik bercerita tentangkebaikan produk 
Shaklee ja? Jadi, pada hari yang penuh suspend ni
..dhiya nak bongkarkan rahsia nya..jeng jeng jeng…


jom kita dengar rahsia ni

Rahsia Keburukan Produk Shaklee 

Yang Anda Tidak Tahu


1. Produk Shaklee Tidak Dikilangkan di Malaysia


Soalan cepu emas yang selalu ditanyakan 

pada saya selaku pengedar sah produk shaklee
 ialah produk shaklee nidari mana ya? 

Jawapannya produk shaklee ini berasal daripada
 negara Uncle John iaitu
 Amerika Syarikat. Maksudnyaproduk Shaklee ni100%
 import tau. Aik, kenapa tak dikilangkan di Malaysia saja?

Sebab semua produk Shaklee ni dikeluarkan 
dengan kawalan yang sangat ketat bagi menjamin
 mutu dan kualiti produk sentiasa terjamin. Bagi Shaklee
 kualiti dan kepuasan pengguna produk Shaklee
 adalah sangat penting.

2. Produk Shaklee Tiada Sijil Halal JAKIM


Top isu yang sering diutarakan,
 HALAL ke produk Shaklee ini?

Sudah semestinya 
sebagai seorang muslim mesti mencarisupplemen
 yang halal. Begitu juga dhiya sendiri. Alhamdulillah,
 vitamin Shaklee ini HALAL ok!....amalkan lah tanpa 
was-was ye...=) Tambahan lagi, kebanyakan produk 
Shaklee adalah dari tumbuhan semulajadi kecuali
 Shaklee Kolagen Powder dari sumber haiwan iaitu
 sisik ikan merah. 

Di Malaysia, JAKIM adalah badan yang
 bertanggungjawab mengeluarkan dan memantau
 status halal semua produk di Malaysia ni. Namun, 
oleh kerana produk Shaklee adalah diimport terus
 daripada US, maka Shaklee mempunyai sijil Halal
 dari Islamic Service of America (ISA).

Apa itu ISA? ISA adalah badan yang mengeluarkan
 sijil halal diUS. Setiap negara yang mempunyai
 penduduk beragama Islam akan ada badan yang 
mengeluarkan status halal sesuatu produk di negara 
tersebut. Maka di US, badan tersebut dikenali sebagai 
ISA. ISA adalah badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM. 
Dan sijil halal dari ISA ini akan diperbaharui setiap
 tahun tau. Mana dia sijil tu?ni diaa... so boleh 
makan vitamin Shakleetanpa fikir banyak kali ya !!

SIJIL HALAL & DETAIL ISA

3. Produk Shaklee Mahal Sangat




Ramai yang cakap mahal sangat produk Shaklee 
ni sebab tu kena fikir dulu. Secara peribadi, 
sebelum mengetahui akan produk Shaklee ni, 
dhiya memang biasa mengamalkan pengambilan
 supplemen kalsium. Sebelum mengenali Shaklee,
 dhiya beli di farmasi supplemen kalsium dalam 
RM80 untuk sebulan. Kini, selepas mengenali 
Ostematrix Shaklee baru perasan harganya 
hanya RM61 sahaja, boleh jugak tahan sebulan.
 Dhiya terus jadi ahli, tengok2 boleh 
dapat lagi murah.Jadimemang salahla
 rumors yang mengatakan produk Shakleeni mahal.


INFO PENTINGAnda nak tahu tak,

 sebotol produk-produk shaklee ini

 boleh tahan lama tau !! Cuba

 tgk gambar dibawah ini. Vitamin

 C Shaklee boleh tahan sehingga 6 bulan.

 Harga sebotol vitamin c shaklee

 hanya RM92.50 (untuk dapat benefit 

lebih, join jadi ahli shaklee terus!) Cuba

 kira, sebulan anda hanya membelanjakan

 RM15 sahaja....sangat berbaloi tau!!


Tempoh penggunaan vitamin Shaklee

4. Produk Shaklee susah nak beli, tidak dijual

 di farmasi


Laa memanglah produk Shaklee tidak dijual pun 

di farmasi. Produk Shaklee hanya boleh didapati
 di Branch atau dengan Pengedar Sah Shaklee
 yg baik hati seperti dhiya ni...(opss..ya la
 dhiya siap share rahsia ni..hehehe) Shaklee
 hanya ada 7 Branch termasuk HQ nya.
 (bolehlihat sini). Tapi untuk anda buat
 belian di Branch Shaklee anda perlu
 menjadi ahli shaklee terlebih dahulu. So, 
lebih baik dapatkan daripada dhiya, sebab..
.dhiya pengedar shaklee yang akan beri 
servis terbaik punay. Penghantaran dibuat
 keseluruh Malaysia termasuk Sabah 
Sarawak. Ada juga yg pos sampai keoversea tau
 spt Singapore, Brunei, Saudi dan lain-lain. 
Dan yang bestnya konsultasi dan cara
 pemakanan secara percuma tau !! =)

5. Kenapa Vitamin Shaklee Tiada Silica Gel ?


Anda yang biasa mengamalkan supplemen lain
 mestibiasa
 nampak silica gel ni kanPerasan tak
 semuavitamin Shaklee tiada Gel Silica ni?
 Haaa....itula bezanya vitamin Shaklee..apa fungsi
 benda alah ni??? Silica gel ni sebenarnya 
berfungsi untuk menyerapkelembapan. Vitamin
 yang ada gel silica di dalamnyaadalah vitamin sintetik.
 Oleh kerana 
vitamin Shakleeadalah vitamin semulajadi
sebab itula silica gel nixdak..=)

Antara silica gel yang sering digunakan

Jadijenis vitamin yang mana yang anda 
akan pilih?Vitamin sintetik atau vitamin 
semulajadi ??Semestinya vitamin semulajadi
 kan...sebab anda adalah pengguna yang bijak !!

6. Produk Shaklee adalah Produk Yahudi, Haram

 Umat Islam Join Jadi Ahli Shaklee


Isu Shaklee ini adalah produk Yahudi 
memang hangat diperdebatkan. Ada pihak 
yang berkeras menyatakan tidak boleh 
menyokong produk Shaklee kerana ia adalah 
keluaran Amerika Syarikat. 

Sebelum itu, jom kita hayati sebuah hadis 
Nabi Muhammad SAW yang diriwayatkan oleh 
Sahih Bukhari ini dan nilailah dari sudut 
pandangan Islam.

Hadis Nabi Muhammad SAW yang diriwayatkan oleh Sahih Bukhari
So, sekiranya Shaklee ada bukti yang 
kukuh penyumbang kepada Zionis Yahudi maka 
Shaklee tatkala itu hukum HARUS berubah 
menjadi HARAM menurut sepakat ulama. 
Berkaitan membeli barangan keluaran kafir,
 ulamak telah bertegas bahawasanya sekiranya 
barang tersebut adalah HALAL dan tidak 
mengandungi unsur syubhah maka barang 
itu boleh dibeli. Bahkan terdapat bukti
 Nabi Muhammad telah menggunakan
 produk orang kafir contohnya Nabi Muhammad
 pernah menggunakan KHUF (sejenis kasut)
 yang buatannya dari negara Habsah 
(sekarang dikenali sebagai 
Ethiopia) yang ketika itu adalah negara kafir. 
Oleh yang demikian mana-mana produk apabila
 sudah diperakui status kehalalannya maka 
ia halal untuk diguna atau dimakan.

7. Produk Shaklee Selalu Out of Stock


Haaa...ini satu lagi keburukan yang paling teruk. 
Kalau macam ni, macamana nak amalkan 
secara konsisten? Itula, masalah ni sebenarnya
 dah tunjuk bahawa produk Shaklee menjadi 
pilihan di hati pengguna dan 
menjadifenomena Shaklee sekarang ini. 
Inilah terjadi pabila permintaan melebihi 
pengeluaran. Antara produk-produk yang selalu
 habis stok ialah :
·                     Chewable Vita-C Plus
·                     Sustained Released Vitamin C
·                     Advanced Joint Health Tablet
·                     Caratomax
·                     ESP Soy Protein Shaklee
·                     Herb-Lax

Maka bila ada stok tu, kenalah beli lebih ye 
supaya bolehlah amalkan supplemen secara konsisten =)

8. Produk Shaklee Banyak Kesan Sampingan

Ada ke benda di dunia tiada kesan dan akibat? 
Mustahilkan? Jadi samalah juga dengan
 supplemen Shaklee ni.Ada sesetengah orang yang
 mula-mula amalkan supplemen Shaklee
 akan merasa beberapa perubahan seperti 
rasa loya, mual, pening kepala, terasa panas 
dan mcm2 lagi. Adakah semua ini merbahaya? 
Don’t worry be happy ok! Sebenarnya, ia adalah
 satu proses yang dipanggil 
Healing CrisisHaa....apa pulaktu??

Healing Crisis adalah tanda-tanda yang ditunjukkan
 oleh badan terhadap perubahan untuk menjadi 
lebih sihat daripada proses penyembuhan secara 
semulajadi. Ianya berlaku apabila badan membuang
 toksin dari sistem tubuh disebabkan proses pembersihan. 
Healing crisis iniboleh terjadi apabila menukar diet pemakanan, supplement dan treatment. 

Jadi anda tak perlu risau ya, sbb bila ada tanda-tanda
 healing crisis ni sebenarnya lebih bagus sebab badan
 anda menunjukkan reaksi dengan vitamin yang diambil
 dan segala toksin akan dibuang dari badan.

9. Produk Shaklee ada yang Berbau Tidak Best

 dan Warnanya Tidak Cantik


Ya betul
antara produk Shaklee 
yang paling berbau tidakbest semestinya B-Complex. 
Baunya memang sangat kuat. Kalau letak dalam 
beg tu memang bila bukak beg memang semerbaklah bau
 B-Complex tu.

Lagi satu, produk shaklee seperti 
pencuci mukaNutriwhite, Shampoo Pro Sante dan even
 sabun pencuci baju Get Clean Shaklee ni memang baunya
 tak wangi seperti produk lain yg ada dipasaran. 
Memang kadang2 tu rasa mcm tak pakai sabun pulak kan...=)

Kenapa eh?

Sebabnya, misi Shaklee adalah mengekalkan semua 
produknya semulajadi tanpa tambahan apa2 pewarna
 dan pewangi. Semuanya adalah bahan semulajadi tanpa 
bahan kimia!! 

PRODUK SHAKLEE TIADA BAHAN KIMIA, 100% SEMULAJADI

10. Shaklee Tidak Memerlukan Duta atau Selebriti 

untuk Mempromosikan Produknya


Normal sekarang ni mesti nak selebriti atau 
orang-orang terkenal menjadi duta produk mereka dan 
mereka ini akan turut membantu mempromosikan 
produk itu. Namun ia tidak terjadi untuk produk 
Shaklee ini. Walaupun sebenarnya banyak selebriti
 terkenal dalam dan luar negara mempercayai
 dan menggunakan produk Shaklee seperti Tun Mahathir,
 Rita Rudani, AshrafMuslim, Jennifer Lopez, Tiger Woods
 dan Oprah Winfrey namun mereka bukanlah duta yang
 dilantik.

Tapi kenapa?? Adakah sebab Shaklee tiada duit nak
 bayar mereka?? Ehhhhh….setiap bulan Shaklee untung 
juta-juta xkanla nak amik duta pun xmampu kann??

Shaklee sebenarnya menegakkan legasi nya yang mahukan
 kita yang biasa-biasa ini yang berkongsi kehebatan 
produk Shaklee selepas menggunakannya sendiri. Bagi 
mereka apabila orang-orang biasa ini mencuba sendiri,
 dan berkongsi cerita kepada keluarga dan kawan-kawan 
itu adalah lebih mempengaruhi daripada iklan 
yang dibelanjakan berjuta-juta. Kerana Shaklee 
sememangnya sudah kukuh dengan produknya yang 
Selamat, Berkesan dan Terbukti lebih 50 tahunini....

sumber :suplement4us.blogspot.com

BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? ? JOM LEPAK KAT FB KAMI:https://www.facebook.com/pages/A-Z-Shaklee-Best/761935343826611?ref=hl

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate