YANG MASIH PANAS...

Panas !!!!! Para Mufti Di Malaysia "Ghaib"?

Hudud Oh Hudud..Di Mana kau hudud,mengapa mufti menjadi jumud...Dengan perkembangan pesat masalah jenayah dan gejala sosial di kalangan muda-mudi yang bertambah kritikal,sehinggakan statistik PDRM menunjukkan bahawa jenayah bunuh,rompak dan buang anak mendadak begitu menakutkan.

Undang-undang manusia sudah tidak lagi mampu untuk mengurangkan masalah ini malah menghapuskan jenayah ini jauh sama sekali,kini hanya satu penyelesaian yang mampu untuk mengembalikan manusia kepada keadilan dalam kehidupan dibumi Allah ini,tidak lain hanyalah Hukum HUDUD yang mampu mencegah segalah jenayah dan memberikan keamanan dengan rahmat Allah di negara ini.

Sudah pasti mereka yang mengaku Islam yakin dan mahu hukum ini dijalankan,kerana ia datang dari Allah yang mencipta manusia.Namun malang apabila Kelantan mahu menjalankan hukum ini,hanya Mufti Perak sahaja yang mampu mengeluarkan kenyataan agar pusat memberikan kebenaran kepada kelantan untuk menjalankan hukum Allah ini.

Ke mana menghilangnya mufti-mufti di negeri lain yang terlalu sibuk mengeluarkan kenyataan apabila himpunan bersih pada Julai 2011 hendak diadakan,semuanya dengan lantang bersuara mengatakan haram..Fuhhh..hebat..

Tapi,apabila bab Hudud yang mereka lebih tahu akan kewajipan melaksanakannya daripada rakyat yang jahil ini,mereka jadi diam macam cicak berak kapur lalu menyorokkan kepala masing-masing seperti sang kura-kura.

Sepatutnya mereka perlu berkumpul dan melakukan satu resolusi dikalangan mufti mendesak kerajaan UMNO/BN agar membenarkan kelantan menjalankan hukum ini,bukannya hilang dan duduk dalam keadaan selesa di rumah masing-masing yang seperti istana adanya.

Kalau Mufti Haprak beginilah yang dimiliki oleh umnat islam di negara ini,maka sungguh malang dan sedih,kerana kejahilan umat di negara ini ditambahkan lagi dengan mufti-mufti yang menjadikan diri mereka hina sebagai penjilat pemerintah utk mendapatkan habuan dunia.

Kalaulah artis kini berlumba-lumba kembali kepada islam dan dengan berani menyuarakan keadilan dan kehebatan Islam sehingga ada yang ditahan,tiba-tiba Pak mufti ketakutan,kira dayus la broo..maka tunggulah bala Allah ke atas bumi Malaysia ini...

Tiada ulasan:

Catat Komen

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

About Me

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate