YANG MASIH PANAS...

DR MAHATHIR SEMAKIN TUA SEMAKIN MENENTANG TUHAN,TUN BILA NAK BERTAUBAT ?

Pemimpin Umno hina Islam, mereka diam, pemimpin MCA hina Islam pun mereka diam. Pemerintah dan pihak berwajib seolah-olah bacul, dayus, tidak bermaruah !!

Dulu bekas presiden Umno yang tidak berapa Melayu tetapi mengaku Melayu ini pernah menghina junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW dan juga gulungan ulamak! Hari ini dengan nada sombong dan berlagak macam seorang ulamak dia membuat satu lagi dakwaan yang lebih gempar !,.melampau !!, ..”hukum hudud tiada di dalam Quran” katanya.

Barangkali oleh kerana pernah menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun, pernah merentap dan menghakis kuasa Raja2 Melayu, pernah mencucuk hidung Ketua Hakim dan Ketua Polis Negara, maka dia merasa dirinya terlalu besar !!

Kenyataan Mahathir baru-baru ini berbunyi,.. hukum hudud tiada didalam Quran, ia hanya ciptaan manusia. Astaghfirullahhal azim,.. terang-terang orang tua ini menghina Islam dan menghina Quran itu sendiri

Sedarkah dia kenyataannya itu boleh membawa kepada kekufuran dan menjejaskan aqidah?. Dimana Tun belajar agama agaknya? Dah tamat belajar atau belum? Ulamak fiq mana yang Tun temui? Menganggap diri sendiri terlalu pandai, lalu bercakap semata-mata berpegang kepada hukum akal dan lojik pemikiran,..maka inilah bahananya ,.. jahanam,! hancur Islam!,.. rosak jenerasi Islam kita !.

Peringatan buat Tun

Kepada Tun Dr Mahathir yang masih mengaku sebagai seorang Islam! Walaupun Tun semakin tua, rasanya Tun belum nyanyuk lagi!. Sedarlah Tun,…sesungguhnya hukum hudud itu memang terdapat di dalam Al-Quran. Kita sebagai seorang Islam,.. wajib mempercayai kitab Al-Quran kerana ia merupakan salah satu dari Rukun Iman yang enam. Tidak sempurna Islam seseorang itu hanya sekadar mempercayaai rukun Islam yang 5 saja. Tun,.. janganlah kerana fahaman politik yang sempit Tun sanggup mempermainkan agama Allah! apatah lagi menyanggah kebenaran Al-Quran,...Tak mahu ikut sunnah Nabi tak apa lagi Tun, tapi kalau tak mahu mengakui kebenaran Al-Quran,.. hemm ! faham-fahamlah! di mana kedudukan kita ! ….

Apa-apa pun kita doakan semoga insan bernama Mahathir ini akan cepat insaf dan bertaubat ! Di masa-masa akan datang kalau nak bercakap hukum hakam Islam berhati-hatilah !. Kalau tak tahu,.belajar, kalau tak faham bertanya,.!, jangan memandai-mandai. Ingat dan insaflah bahawa Allah masih menyayangi mu!. Allah telah memberikan kamu kesihatan yang baik dan umur yang panjang, maka janganlah terlalu sombong, kufur dan takbur !! Jangan sampai Allah mengirimkan bala kepada kita, jangan sampai Allah memerintahkan api petir menyambar jasad kita! Waktu tu dah terlambat dah !!

Oleh : rahimothman

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate