YANG MASIH PANAS...

Benjamin Fulford : Wartawan Paling Berani

 

oleh Ibnuyaacob


Wartawan paling berani itu ialah Benjamin Fulford yang pernah bertugas sebagai penganalisis laporan ekonomi bagi Majalah FORBES. Selama 7 tahun beliau berkhidmat dengan FORBES, akhirnya beliau memilih untuk berhenti kerja pada 2005.
Saya mengatakan Fulford lebih berani kerana berdasarkan dua interview yang dilakukannya sebelum ini. Menemuduga orang bukanlah suatu masalah, tetapi orang yang ditemuduganya adalah bapa segala konspirasi Yahudi dalam dunia ini iaitu David Rockefeller.
Apa yang membuatkan ramai orang terkejut ialah Fulford berani menanyakan tentang hal ehwal Illuminati, Secret Governement dan perancangan rahsia orang-orang tertentu untuk menguasai dunia.
Perjumpaan Dengan Heizo Takenaka
Sebelum berjumpa dengan David Rockefeller, beliau pada mulanya menemuramah bekas menteri kewangan Jepun yang juga ahli Trilateral Commission iaitu Heizo Takenaka. Dalam temuramah itu, Fulford menanyakan beberapa “killer question” yang membuatkan Heizo terkejut dan agak marah. Soalan yang ditanya juga tidak dijawab oleh Heizo dengan sempurna.
Antara soalan Fulford kepada Heizo ialah;
“Mengapa anda (Heizo) menjual keseluruhan sistem kewangan Jepun kepada keluarga Rothschild dan Rockefeller?”
Akibatnya, beberapa bulan selepas perjumpaan itu, beberapa perisik Jepun telah berjumpa Fulford dan mengugutnya sama ada berhenti menemuramah atau anda akan dibunuh. Beliau juga ditawarkan menjadi anggota freemason Jepun.
Namun Fulford tidak menghiraukan semua itu.
Perjumpaan Dengan David Rockefeller

Pada 14 November 2007, wartawan Kanada ini meneruskan agenda penyelidikan dengan menemuramah orang yang ‘sepatutnya’ tetapi ‘tidak sepatutnya’ ditemuramah. Fulford telah berjaya membuat temujanji dan berjaya menemuramah David Rockefeller di Tokyo, Jepun. (Kehadiran David Rockefeller yang kerap ke Jepun juga diragui).
Dalam temuramah itu, Fulford membuatkan jantung saudara seketurunan Dajjal itu hampir tersentak. Fulford menanyakan soalan-soalan berkaitan Illuminati, New World Order dan yang berkaitan.
Semasa mendengar soalan dari Fulford, David Rockefeller kelihatan agak terkejut dan beberapa kali memandang pengawal peribadinya yang berdiri di sebelahnya. Fulford juga kelihatan agak ketakutan untuk bertanya tetapi ia tetap teruskan.
Fulford juga memberitahu dalam ulasannya, apabila ditanya soalan berkenaan Ron Paul, riak wajah David Rockefeller kelihatan berubah dan mengambil masa yang lama untuk memberikan jawapan.
Beberapa “direct question” juga ditanya oleh Fulford kepada Rockefeller iaitu berkenaan sama ada ia terlibat dengan pelbagai konspirasi di seluruh dunia. Rockefeller menafikannya sama sekali. (mana mungkin Rockefeller mahu mengaku).

Kesimpulan
Kita sebagai peminat dan penyelidik konspirasi Yahudi mengharapkan orang-orang seperti Benjamin Fulford ini boleh membawa pembaharuan dalam mendedahkan maklumat-maklumat konspirasi terkini.
Wadah baru Fulford ini telah memberi satu suntikan baru dalam dunia Conspiracy Theorists di mana perbincangan tidak lagi tertumpu kepada sejarah-sejarah tetapi lebih kepada menyelidik jangkaan perancangan-perancangan masa depan Illuminati.
Kita berharap juga umurnya panjang walaupun ugutan-ugutan bunuh telah pun diterimanya sepanjang penglibatannya dalam penyelidikan konspirasi.
Laman web Benjamin Fulford (http://benjaminf
ulford.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate