YANG MASIH PANAS...

YAHUDI, ISRAEL DAN ZIONIS : MERUNGKAI KONSPIRASI POLITIK, PERCATURAN KUASA BESAR DAN PENYELESAIAN ISLAM

 Setiap kali menyebut nama Yahudi, Israel atau Zionis hati umat Islam terasa umpama dihiris. Apa tidaknya, pencerobohan Yahudi di tanah suci Palestin, pengusiran umat Islam, pembunuhan demi pembunuhan, serangan demi serangan, sehingga kini masih berterusan dan tidak menampakkan sebarang penyelesaian. Dari sejak sekian usia kita mendengar kezaliman yang tidak henti-henti, pernah kita menjawabnya dengan boikot produk, pernah juga dibantu dengan derma, ubatan dan makanan, setelah kita sedar meja rundingan hanyalah satu pembohongan. Ada juga yang memberi jawapan, kalau negara-negara Arab bersatu menyerang Israel pasti mudah ia dikalahkan, tetapi persolannya mengapa ia tidak berlaku?


Malah apabila ditanya, apakah Yahudi ini begitu berkuasa? Siapakah yang lebih menguasai dunia, Yahudi atau Amerika? Ramai yang masih bingung. Apakah beza dan persamaan antara Bani Israel, Yahudi dan dan Zionis, mungkin masih ramai di antara kita yang tidak begitu jelas. Lebih sulit apabila yang memahaminya mengikut teori konspirasi, dari cerita lucifier, holy grail, solomon temple ke illuminati, sehingga merasakan Freemasion itu terlalu berkuasa di dunia. Begitu banyaknya dogma Yahudi dan Zionis yang membelenggu umat.
ANTARA BANI ISRAEL, YAHUDI DAN ZIONIS


Bani Israel adalah merujuk kepada keturunan nabi Ya'kob."Segala jenis makanan dahulu adalah halal bagi Bani Israil, kecuali makanan yang diharamkan oleh Israil (Nabi Yaakub) kepada dirinya sendiri sebelum diturunkan Kitab Taurat. Katakanlah (wahai Muhammad): (Jika ada makanan yang diharamkan kepada kamu wahai Bani Israil sebelum Kitab Taurat diturunkan) maka bawalah kamu Kitab Taurat itu kemudian bacalah akan dia, kalau betul kamu orang-orang yang benar." (Ali Imran: 93)

Sedangkan Yahudi adalah agama yang diturunkan kepada Bani Israel yang dikaitkan dengan kitab Taurat, Nabi Musa.Orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang telah Kami beri Al-Kitab (Taurat dan Injil) mengenal Muhammad seperti mereka mengenal anak-anaknya sendiri. Dan sesungguhnya sebahagian di antara mereka menyembunyikan kebenaran, padahal mereka mengetahui [QS. Al-Baqarah : 146].
Tetapi golongan ini telah memesongkan ajaran yang di bawa oleh Nabi Musa, dan perkara ini telah banyak dirakamkan oleh Al Quran.
WILAYAH KHAZAR SEMASA ABAD KE 12M

Pada peringkat awal agama Yahudi ini hanya dianut oleh bangsa Israel, tetapi pada hari ini Yahudi dari bangsa Israel hanyalah tidak sampai dari 20 peratus dari populasi Yahudi diseluruh dunia. Malah, Yahudi ini bukanlah golongan yang berpengaruh. Golongan Yahudi yang berpengaruh sekarang adalah disebut Yahudi Ashkenazi, ia tiada kena mengena dengan bangsa Israel. Yahudi Ashkenazi ini, berasal dari wilayah Khazar pada kurun ke 11-12 masehi. Wilayah Khazar ini sekian lama bergabung dengan Empayar Byzantine untuk menghadapi Khilafah Abbasiyah. Wilayah Khazar hari ini adalah sekitar Tasik Kaspia dan Georgia. Mereka kemudian diperangi oleh Empayar Byzantine, hingga tersebar ke Eropah barat seperti Jerman, Ukraine, Poland, Hungary, Russia, Romania dan Belarus. Golongan Yahudi ini walaupun berhijrah ke merata dunia, tetapi masih mengekalkan ciri-ciri dimana mereka hanya hidup dalam komuniti mereka. Tetapi mereka berjaya menguasai ekonomi dan menimbulkan kebencian penduduk asal. Setelah perang dunia kedua, ramai dari Yahudi ini yang berhijrah ke Amerika dan mengusai ekonomi di sana. Malah Yahudi dalam konteks ini lebih dilihat sebagai sebuah bangsa, berbanding agama Judaisme.


Zionis pula pada definisi mereka adalah pertubuhan nasionalisme yang memperjuang nasib Yahudi. Ia ditubuhkan secara rasmi oleh Theodore Hezl pada 1897 di Basel, Switzerland. Zionisme mengambil nama bukit Zion yang mana mengikut kepercayaan Yahudi terletaknya Kuil Sulaiman. Idea asalnya zionisme ini adalah untuk memperjuangkan nasib golongan Yahudi yang bertebaran di banyak pelusok dunia tanpa negara. Matlamat adalah untuk menubuhkan Israel Raya , Eretz Israel.
YAHUDI DI ZAMAN RASULULLAH SAW
Jika kita teliti makar Yahudi pada zaman Rasulullah, ia tidak banyak berbeza dengan Yahudi hari ini. Mereka sebenarnya adalah golongan pengecut, tetapi bijak memperguna pihak lain untuk menjaga kepentingan mereka. Buktinya, terdapat 4 golongan Yahudi di dalam Madinah, Bani Qainuqa di dalam kota dan bani Nadhir, Bani Khaibar dan Bani Quraizah di pinggir kota Madinah. Mereka ini kecuali Bani Nadhir pada mulanya tidak mahu mengiktiraf Piagam Madinah, tetapi terpaksa akur. Malah Yahudi yang berjiran dengan Madinah seperti Bani Auf, Bani Najjar, Bani Harits, Bani Sa’adah, Bani Jasyim, Bani Aus dan Bani Tsa’labah turut terpaksa akur dengan Piagam Madinah. Walhal selama ini mereka berjaya menguasai politik dan ekonomi Madinah dan sekitarnya dengan jalan melaga-laga puak lain dan melakukan pelbagai makar politik.


Yahudi Bani Qainuqa' diusir dari Madinah setelah terjadi peristiwa yang mengaibkan seorang Muslimah yang disingkap auratnya. Kemudian Yahudi Bani Nadhir mewujudkan ketegangan dalam negara dan berkonspirasi dengan musuh terutama selepas tentara Islam tewas pada perang Uhud. Setelah diusir mereka malah melakukan konspirasi dengan kaum kafir Quraisy dan musyrik lainnya untuk menyerang Madinah dalam perang Ahzab. Bani Quraizah dihabisi tentera Islam apabila mencabuli Piagam Madinah dengan bersekongkol dalam perang Ahzab. Sedangkan Yahudi Khaibar, ditewaskan tentera Islam setelah mereka cuba berkonspirasi dengan Yahudi Makkah. Rasulullah menyerang mereka, setelah 15 hari balik dari Perjanjian Hudaibiyah. Kelompok-kelompok Yahudi ini walaupun mereka tidak kuat, tetapi tetap saja melancarkan perang saraf, mewujudkan ketidakstabilan dalam negara dan mampu mempengaruhi musuh-musuh Islam.


KONSPIRASI POLITIK PENUBUHAN NEGARA ISRAEL


Permusuhan Yahudi kepada umat Islam banyak kali dinyatakan dalam Al Quran, baik sebelum dan sesudah kewujudan Zionis.


Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik.” [TMQ al-Maidah (5):82].
"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan redha kepada kamu hingga kamu mengikut agama mereka" (Al Baqarah : 120)


Pada awal abad ke 20, Bristish adalah kuasa dunia yang sedang berusaha menjatuhkan khilafah. British telah melihat betapa pentingnya untuk meletakkan Yahudi di pusat wilayah umat Islam.§Penubuhan Negara Israel telah dicadangkan oleh Perdana Menteri British Henry Bannerman pada tahun 1906
§


Terdapat orang (umat Islam) yang mengawal wilayah luas yang dipenuhi dengan sumber yang nyata dan tersembunyi. Mereka menguasai persimpangan laluan dunia. Tanah mereka merupakan buaian tamadun manusia dan agama. Orang-orang ini mempunyai satu iman, satu bahasa, satu sejarah dan aspirasi yang sama. Tiada halangan semula jadi boleh mengasingkan orang-orang ini dari satu sama lain . Jika ada peluang, negara ini akan bersatu menjadi satu negara, ia kemudiannya akan menentukan halatuju dunia ke tangan mereka dan akan memisahkan Eropah dari negara lain di dunia. Mengambil kira pertimbangan ini secara serius, sebuah pihak asing perlu ditanam di tengah-tengah negara ini untuk mengelakkan penumpuansayap kekuatannya dalam apa-apa cara sekalipun.Kerana bahawa ia akan mengerahkan kekuatannya dalam peperangan yang tidak akan berakhir. Ini juga boleh bertindak sebagai batu loncatan bagi Barat untuk mendapatkan objek yang didambakan.” §(Prime Minister Henry Campbell-Bannerman, Campbell-Bannerman Report, 1907)
Golongan Yahudi melalui pertubuhan Zionis ini sememangnya terlibat secara langsung menjadi pencatur dan bidak menjatuhkan Khilafah Islam. Baik dari Ketua Turki Muda, Emmanuel Khrussow hingga ke Mustafa Kamal adalah Yahudi. Mereka telah menguasai pemerintahan Khilafah Uthmaniyah sejak 1918 lagi walaupun belum secara rasmi dijatuhkan. Malah Deklarasi Balfour pada 1917, secara jelas menunjukkan bahawa Palestin akan dijadikan negara bagi Yahudi.


DEKLARASI BALFOUR
Setelah kejatuhan khilafah, wilayah Palestin diserah PBB dibawah mandat British. Peristiwa Holocoust di Jerman yang dikatakan membunuh 6 juta Yahudi pada awal 40an menjadi justifikasi ampuh sehingga tertubuhnya negara haram Yahudi pada 1948 dan mendapat pengiktirafan PBB. Selepas perang dunia ke 2, British ditekan US untuk membebaskan negara-negara jajahannya termasuk Palestin, dan bermulalah peranan US dalam percaturan Yahudi ke atas Palestin.
SIAPA YANG MENGUASAI DUNIA HARI INI, AMERIKA ATAU YAHUDI?


Pengaruh Yahudi dalam kongres Amerika, industri ketenteraan, ekonomi, perbankan dan industri ketenteraan adalah amat kuat. Malah mereka adalah pelobi-pelobi yang membelakangi setiap Presiden yang naik. Baik pegai tertinggi negara seperti Paul Wolfowitz, Henry Kissinger, Cheryl Bernard, Bernanke, Richard Perle, Robert Satloff dan banyak duta US adalah Yahudi. Walaupun di peringkat awal selepas PD2 Parti Republikan dilihat rapat dengan Yahudi, tetapi hari ini Demokrat lebih ramai wakil dari kalangan Yahudi.


Jadi, apakah 6.5 jutaYahudi Amerika yang mewakili 2.2% penduduk Amerika ini menguasai Amerika? Apakah Amerika yang kononnya Polis dunia dan penguasa orde dunia sebenarnya dikuasai Yahudi? Saya lontarkan persoalan ini kepada pembaca sekelian, sebagaimana saya lontarkan kepada hadirin dalam diskusi tempohari. Sememangnya ia agak sulit untuk dirungkaikan.


Fakta bahawa ada Yahudi yang terlibat dalam pengurusan tertinggi US baik dalam pemerintahan dan perbankan adalah benar, Pengurusi Bank Pusat US, Ben Bernanke adalah Yahudi. Syarikat-syarikat milik Yahudi yang menguasai sektor industri dan ekonomi US juga adalah suatu yang kita sendiri lihat produknya sampai kepada kita. Bahawa konglomerat Yahudi ini menjadi pelobi kepada kabinet US juga adalah fakta yang jelas. Sememangnya kelompok minoriti ini terlibat dalam membuat dasar US dan menguasai sektor ekonomi, tetapi tetap saja mereka ini masih lagi rakyat Amerika yang tertakluk kepada dasar Amerika yang seringkali konflik dengan polisi Yahudi dan Zionis. Kelompok Yahudi Amerika ini sememangnya menjadi tulang belakang kepada Zionis baik dari aspek sokongan politik dan kewangan, tetapi mereka tetap juga sebahagian dari negara kuasa besar Amerika. Mereka mempunyai pengaruh yang kuat terhadap dasar Amerika terutama yang berkait persoalan Palestin dan timur tengah, tetapi tanpa sokongan kuasa besar seperti Amerika negara Israel tidak akan mampu bertahan ditengah-tengah negara umat Islam.


Yahudi dan Amerika berkongsi banyak kepentingan yang sama di Timur Tengah, tetapi matlamat mereka berbeza. Kepentingan yang sama adalah Amerika perlu terus menguasai politik timur tengah, pemimpin dan sumber alamnya. Yahudi pula mahukan negara Israel terus kekal di sana. Tetapi matlamat Amerika adalah tetap saja satu, agar terus berkuasa sebagai superpower tunggal dunia. Sedangkan matlamat Yahudi adalah untuk mewujudkan Eretz Israel, sebuah negara Israel Raya yang mampu mengambil alih posisi Eropah dari segi ekonomi. US mahukan Israel kekal sebagai sebuah negara terpencil begitu, bukan negara yang meluas dan merebak kekuasannya. Ketika Britain melalui PBB mencadangkan two state solution, bukan itu yang US mahukan kerana US perlu memastikan kawasan tersebut terus bergolak. Israel mungkin boleh bersetuju dengan idea two state solution, tetapi tetap mahukan juga mewujudkan Eretz Israel.


Jadi, antara US dan Yahudi, mereka berkongsi banyak kepentingan yang sama, tetapi matlamat yang berbeza. Yahudi mempunyai pengaruh yang amat besar kepada US, tetapi masih bergantung kepada US untuk keberlangsungan negara Israel.


POLEMIK YAHUDI-ISRAEL DI MALAYSIA


Malaysia secara rasmi tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel. Walaubagaimana pun PAS telah beberapa kali mendedahkan wujudnya hubungan diplomatik dan ekonomi dengan Israel. PAS pada April 2010 melalui Ketua Penerangannya, Ustaz Idris Ahmad, mendedahkan banyak maklumat bahan bacaan di MITI yang berkenaan Israel. Menurut Idris, antara yang boleh ditemui di perpustakaan berkenaan adalah majalah Israel-Asia Trade, Israel Review, buku Advantage Israel, Trade Policies Review (Israel), Advance Technology From Israel, Opportunity Israel, The Economics of Israel, Douanes (Buku kod tarif perdagangan Israel) dan beberapa lagi. ( http://www.malaysiakini.com/news/130087)


Tetapi kenyataan Presiden PAS baru-baru ini yang menyatakan boleh berniaga dengan Yahudi, menimbulkan pelbagai kekeliruan. Malah beliau turut menyatakan boleh bekerjasama dengan Yahudi untuk menjatuhkan Zionis. Kenyataan beliau disokong Mursyidul Am tetapi mendapat reaksi yang berbeza dari Ketua Pemuda, Ustaz Nashrudin Hasan Tantawi.


Kemudian, timbul pula isu apabila kerajaan Malaysia memutuskan hubungan dagangan Petronas dan minyak sawit dengan Iran atas dakwaan tunduk kepada US dan Israel. Harakah terbaru keluaran 2-5 April, menyatakan Malaysia berlutut kepada Israel semata untuk menjadi tuan rumah Persidangan Gas Sedunia.
SEJAUH MANA HUBUNGAN UMAT ISLAM DENGAN YAHUDI, ISRAEL DAN ZIONIS


Hujah yang menyatakan Rasulullah berniaga dengan Yahudi dan malah mencagarkan baju besinya kepada Yahudi, merupakan dalil membenarkan hubungan muamalah dan kedudukan kafir dzimmi dalam kafir dzimmi. Rasulullah saw bersabda:Sesiapa yang menyakiti orang-orang dzimmi bererti dia menyakitiku dan sesiapa menyakitiku dia adalah menyakiti Allah.


Ibnu Hazm menyatakan,

“Salah satu hak yang dimiliki oleh ahlu dzimmah adalah bilamana Negara Islam diserang dan mereka tinggal di wilayah Islam, maka umat Islam wajib melindungi mereka mati-matian. Dalam hal ini, perlakuan lemah lembut adalah hak para ahlu dzimmah.”Selain ahlu dzimmah, golongan kafir musta'mini niaitu kafir yang tinggal di luar daulah tetapi mendapat visa (jaminan keselamatan untuk melawat daulah) dan kafir muahidin (kafir yang negaranya mempunyai perjanjian damai dengan daulah) termasuk mereka yang mendapat jaminan dan menjadi tanggungjawab negara untuk menjaga keselamatan meraka selama di dalam negara Islam. Mereka berhak datang melawat daulah, mengunjungi saudara mereka, menyambung pelajaran dan berniaga di dalam daulah. Sedangkan bagi negara yang sedap dalam kondisi memerangi Islam seperti US dan Israel, maka ia tergolong negara harbi yang mana tidak ada hubungan diplomatik dengannya kecuali genjatan senjata. Manakala bagi rakyat di negara tersebut, mereka boleh membunyai hubungan dengan negara Islam sekiranya mereka memohon dan mendapat taraf musta'min.
Bagi konteks Yahudi di Israel, jelas mereka ini adalah kafir harbi kerana merampas dan menduduki tanah umat Islam. Bagi umat Islam Palestin yang dijajah, segala keperluan mereka dikawal oleh Rejim Zionis ini, mereka tak dapat tidak perlu berniaga dengan Yahudi untuk mendapatkan keperluan. Bertentangan dengan umat Islam yang berada di luar Palestin, haram huhumnya kita menjalinkan hubungan dengan kafir harbi ini. Adalah suatu pengkhianatan bagi mana-mana pemerintah umat Islam yang mempunyai hubungan dengan Israel.
Sedangkan bagi Yahudi yang beradi di luar Israel, perlu dilihat apakah mereka terlibat memerangi umat Islam atau tidak. Jika Yahudi sahabat Dato' Seri Anwar Ibrahim seperti Henry Kissinger dan Paul Wolfowitz mereka adalah Yahudi yang terlibat dalam polisi luar dan ketenteraan US memerangi umat Islam, jelas haram bersahabat apatah agi menjadikan meraka sebagai perunding.

"Wahai Orang-orang yang beriman ! Janganlah kamu melantik (mengambil) orang Yahudi dan Nasrani sebagai auliya' kerana sebahagian daripada mereka adalah penolong sebahagian yang lain. Sesiapa yang melantik mereka (menjadi pemimpin mereka) sesungguhnya mereka adalah sebahagian daripada mereka. Sesungguhnya Allah tidak akan memberi hidayah kepada kaum yang zalim". (Al-Maidah: 51).


Adalah suatu yang mengelirukan bagi seoarang Presiden Gerakan Islam mengeluarkan kenyataan membolehkan berniaga dengan Yahudi, apatah lagi dalam kontek bernegara apabila mendapat kuasa kelak. Malah menyatakan boleh bekerjasama dengan Yahudi untuk menjatuhkan Zionis adalah suatu yang tiada realiti, kerana Yahudi itu menganggotai Zionis atau tidak sememangnya mereka memusuhi Islam. Golongan Yahudi ortodok yang menentang Zionis bukanlah kerana mereka baik dengan Islam, tetapi menurut ajaran mereka yang telah diselewengkan dalam Talmud, wujudnya negara bagi Yahudi kononnya akan memperlambat nabi Musa. Sepatutnya PAS bersikap adil apabila menyelar kerajaan BN yang menjalinkan hubungan dengan Israel, turut memberi amaran kepada Anwar atau memutuskan hubungan dengan Anwar selagi mana beliau mempunyai hubungan dengan Yahudi sebegitu. Kerana hukum Allah yang terkena kepada BN terkena juga kepada Pakatan Rakyat.

Dengan banyaknya peringatan Allah berkenaan sifat keji Yahudi wajar bagi kita mempunyai sikap berhati-hati dengan golongan sebegini.UMAT ISLAM AKAN MEMERANGI YAHUDI

Usaha British dan Zionis untuk mendirikan Negara Israel di tengah jantung wilayah umat Islam berjaya apabila Khilafah Islam dihancurkan. Israel semangnya mahu berada di Palestin, kelompok Kristian Evangelist akan bekerjsama dengan Zionis agar Baitul Maqdis tidak dikuasai umat Islam dan US akan mendokong kewujudan Israel di Palestin. Penguasa umat Islam yang dayus akan menghalang kebangkitan umat. Betapa masalah Yahudi dan kependudukan Israel terhadap Palestin hanya akan dijawab dengan Khilafah. Hanya dengan Khilafah Islam dapat diterapkan secara kaffah, dakwah dan jihad dilancarkan bagi membebaskan wilayah-wilayah umat Islam agar Islam sampai sebagai rahmat sekian alam. Ketika itu, umat Islam akan memerangi setiap Yahudi di muka bumi.


Nabi saw bersabda: “Tidak akan terjadi Kiamat sehingga kaum Muslimin memerangi kaum Yahudi sampai Yahudi berlindung di balik batu dan pohon, lalu batu dan pohon berbicara “Hai Muslim, hai hamba Allah, ini Yahudi di belakangku, kemari, bunuhlah dia,” kecuali Ghorqod sebab ia sungguh termasuk di antara pohon kaum Yahudi.” (HR Muslim 5203)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate