YANG MASIH PANAS...

Orang Terkenal Yang Mati Dalam Prestasi Mereka...!!!Miriam Makeba


9, November 2008Miriam Makebadigelar Mama Afrikamengalami serangan jantungsejurus selepas menyanyikan lagu hit"PATA PATAdalam konsert yang diadakan diCastel Volturnoberhampiran Caserta, Itali.

Steve Irwin


4 September 2006Steve Irwinyang dikenali sebagai "Crocodile Hunter", telah disengat dan dibunuh oleh sekor pari-pari ketika membuat penggambaran dokumentari di dalam laut yang berjudul Ocean’s Deadliest.

Franco Scoglio


3, Oktober 2005Franco Scogliopengurus bola sepak Itali dan sukan commenter TV, meninggal dunia akibat serangan jantung pada usia 64 tahun ketika di udara semasa program pada Genoan stesen TV swasta Primocanale, selepas perbincangan yang hangat dtempat duduknya manakala Preziosi berterusan dengan seruan beliau.

Darrell Abbott


8, Disember 2004Ex-gitaris band metal Pantera"Dimebag Darrell Abbotttelah dibunuh di atas pentas oleh lelaki bersenjata semasa beraksi dengan Damageplan band baru di Al Rosa Villa di ColumbusOhio.

Owen Hart


23, Mei 1999Owen Hartahli gusti profesional kelahiran Kanada untuk WWF,meninggal dunia semasa acara bayar-per-view apabila melakukan aksi ngeriIa telah dirancang oleh Owen turun dari bumbung Arena Kemper pada abah-abah keselamatan yang terikat dengan tali untuk membuat pintu masuk cincinSelak keselamatan telah terlepaskan dan Owen terjatuh dari ketinggian 78 kaki (24 m)melantun dada dahulu menyebabkan aorta terputusyang menyebabkan paru-paru dipenuhi dengan darah.

Mark Sandman


3, Julai 1999Mark Sandman, Bass dan penyanyi utama untuk Morfin band, pengsan di atas pentas di Giardini del Principe di PalestrinaLatium, Itali (berhampiran Romsemasa mengadakan konsert dengan MorfinBeliau telah disahkan mati akibat serangan jantung.

Brandon Lee


31, Mac 1993. Brandon Lee, anak artis Bruce Leemeninggal dunia ketika penggambaran filem CrowPistol prop telah meledak terbebanmenyebabkan kartrij kosong untuk menggerakkan peluru ke Lee dan membunuhnya.Bertentangan dengan legenda bandarrakaman kematiannya tidak disimpan dalam filemSebaliknya, mereka kembali shooting tempat kejadian menggunakan pelakon yang berbeza.sumber

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate