YANG MASIH PANAS...

mujahiddin telah berjaya selamatkan 6000 tahanan di penjara Abu Gharib dan penjara Taji
Semalam, mujahiddin telah menggempur 2 buah penjara yang terkenal dengan pelbagai insiden penyeksaan terhadap para tahanan. Penjara Abu Gharib (barat Baghdad) dan Penjara Taji (utara Baghdad) terkenal sebagai tempat tahanan sunni ditangkap dan disiksa oleh 2 ekor anak iblis iaitu syiah yang berkuasa di Iraq dan juga tentera United Snakes of America.

6000 orang berjaya diselamatkan. Kebanyakkan adalah mujahiddin yang di tahan di situ sejak tahun 2006 lagi.

Kronologi
1) mujahiddin telah mengawal laluan keluar masuk bagi menghalang sebarang kenderaan masuk ke kawasan penjara.
2) mengepung keseluruhan penjara dan menunggu waktu malam untuk melancarkan serangan.
3) melakukan beberapa operasi syahid dan serangan mortar.
4) Walaupun helikopter berlegar-legar di atas tidak ada apa yang mampu dilakukan kerana keseluruhan kawasan dikepung.
6) Mujahiddin dari ISIS menyerbu masuk dan membebaskan kesemua para tahanan.
7) Penjara dikuasai oleh ISIS dan mereka membebaskan kesemua tahanan. Tidak ada satu pun yang tinggal.
Media Iraq pula melaporkan hanya 500 tahanan sahaja yang melarikan diri. Melaporkan jumlah sebenar yang melarikan diri hanya akan menjejaskan kredibiliti mereka.
9) Pengarah penjara berkenaan telah dijatuhkan hukuman bunuh dengan 'potong kepala' oleh ISIS.
10) Tentera syiah Iraq bertindak balas dengan mara ke tempat berkenaan, tetapi tersekat kerana para mujahiddin telah bersiap sedia dengan IED (bahan letupan) yang di pasang di sepanjang jalan.
11) Ribuan mujahiddin telah terlibat dalam operasi besar-besaran menyelamatkan saudara-saudara mereka yang meringkuk dalam penjara ini.
12) Kesemua para tahanan diangkut keluar menggunakan berpuluh-puluh bas yang telah bersedia menunggu mereka menuju ke lokasi yang telah ditetapkan. (Hebat sungguh perancangan mereka-admin). Ada yang kata terus menuju ke Syria.
13) Turut dilaporkan mujahiddin dari Syria turut membantu dalam serangan ini.
14) Dalam masa yang sama serbuan ke atas penjara Abu Gharib dan penjara Taji dilakukan, mujahiddin dari lokasi yang lain telah menyerang Lapangan Terbang Baghdad dan Kem Tentera Taji dengan puluhan tembakan mortar. Tujuan mereka adalah untuk menarik perhatian dan mengalih pandangan tentera syiah Iraq ini dari Abu Gharib dan penjara Taji.
15) Puluhan Tentera syiah dan militia sahwa (sunni yang jadi talibarut). Sebuah helikopter juga jatuh ditembak.
16) Selepas berbulan-bulan barat dan sekular cuba menjatuhkan imej ISIS dan Jabhat al-Nusra, cuba mewujudkan perpecahan, kini mereka telah melancarkan serangan terbesar dalam sejarah.
17) Ini adalah operasi terbesar mujahiddin sepanjang tahun ini. Boleh juga dikatakan terbesar sepanjang sejarah sejak kejatuhan Saddam Hussin.

cc: Rakyat Malaysia bersama Revolusi Islam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate