YANG MASIH PANAS...

Pintu Gerbang Menuju Ke Syurga Berada di China?Tidak menghairankan jika Gunung Tianmen di China disebut heaven gate atau gerbang ke   syurga.Gunung ini mempunyai ketinggian 131 meter dan kedalaman 60 meter. Kerana ketinggiannya besertalubang besar yang ada di gunung iniTianmen lebih menyerupai gerbang ke langit, yang dikaitkandengan syurga.

Tianmen terletak di bandar Zhangjiaje, tujuh kilometer dari pusat bandar. Biasanya, para pelancongmemilih untuk mendaki gunung tersebutsementara para pelancong menggunakan teksi atau keretauntuk melaluinya. Pengunjung yang datang ke sana juga boleh menggunakan kemudahan kereta kabeldengan panjang 7.455 meter untuk mencapai ke puncak.

Gunung ini mempunyai gua yang dipercayai terbentuk pada 263 Masehi. Gunung Tianmen juga mempunyai kuil berusia 500 tahun yang disebut kuil TianmenshanKuil yang terletak di atas gunung ini biasanya digunakan untuk bersembahyang oleh masyarakat di China.

Heaven Gate Mountain mempunyai 80 peratus tumbuh-tumbuhan yang menyelimutinyaDi sana tumbuh556 spesies tumbuhan dan 433 spesies kayu. Pohon berusia 2,000 tahun juga menjadi penambahkeindahan gerbang ke syurga di TianmenTidak hanya itu, di sekitar gerbang ke syurga Tianmen juga tumbuh 462 spesies tumbuhan perubatan. Kira-kira 300 spesies fauna termasuk 200 spesies haiwandan 100 spesies burung juga tinggal di gunung Tianmen.sumber

Inilah bentuk gerbang syurga yang ada di Gunung TianmenChinaTempat ini merupakan lokasi pelancongan yang harus dikunjungi sekali seumur hidup.
p/s :Abu Hurairah r.a berkata: Ya Rasulullah dari apakah dibuat syurga itu?
Jawabnya: Dari Air. Kami bertanya: Beritakan tentang bangunan syurga!

Jawabnya yang bermaksud:
-Satu bata dari emas dan satu bata dari perak dan lantainya kasturi yang semerbak harum,tanahnya dari za'faran,kerikirnya mutiara dan vakut,siapa yang memasuki dalamnya senang dan tidak susah,kekal tidak mati tidak lapuk pakaiannya,tidak berubah mukanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate