YANG MASIH PANAS...

Indian Holy Man Sarankan Pengikutnya Hidup Miskin Tapi Dia Pakai Berdozen Emas !Lelaki 'suci' dari India ini memberitahu pengikut-pengikutnya untuk hidup dalam kemiskinan dan dalam jangkamasa yang sama dia meliputi dirinya dengan pakaian dan aksesori emas bernilai ratusan ribu ringgit yang didermakan pengikutnya..LoL..


Dikenali sebagai "Golden Man" kerana memakai perhiasan emas yang bernilai tinggi, lelaki ini mempunyai pengikut yang ramai..Dia turut mempunyai ramai pengikut muda di eropah..

Nama sebenar lelaki ini adalah Bittu Bhagat..Dia menarik perhatian media apabila membuat penampilan di Kumbh Mela dengan kedua belah tangannya di atas bahu dua orang gadis eropah yang agak cantik disamping memakai puluhan aksesori emas di leher dan juga tangannya..

Laporan media menyatakan dia kelihatan lebih seperti seorang playboy yang sudah berusia..Dia didakwa merupakan seorang 'pendakwah' yang berdakwah kepada pengikutnya untuk menjauhi kehidupan yang dipenuhi dengan harta kekayaan duniawi..

Pengikut-pengikutnya disaran untuk menjauhkan diri dari kekayaan material jika mereka mahu menjadi pengikutnya..Bittu Bhagat hanya menerima emas-emas tulen yang didermakan kepadanya..
Video Golden Holy Man Bittu Bhagat

"Inilah cara saya menyampaikan khutbah..Orang datang untuk melihat emas saya," kata Bhagat semasa ucapan di Mela Kumbh, di Allahabad..

Dia juga turut dilaporkan enggan membayar sesen pun cukai emas yang dimilikinya itu lapor media..

"Ini adalah emas tuhan, bukan saya..Saya tahu apa yang pegawai-pegawai cukai cuba lakukan, tetapi saya berharap bahawa dengan menjadi rapat dengan saya mereka akhirnya akan dibawa ke jalan tuhan dan tidak lagi berasa tamak..Ya, mereka yang tamak'..katanya..

Dahulunya dia merupakan seorang tukang jahit, kini Golden Man ini didakwa mempunyai beberapa juta dolar dan bergerak dengan kereta mewah berjenama Mercedes, BMW dan juga Bentleys..!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate