YANG MASIH PANAS...

Menakjubkan ! Guna Air Mani Untuk Tulisan Lutsinar .
London, Air mani @ Sperma ternyata punyai fungsi selain untuk menyuburkan sel -sel telur- telur wanita melalui proses senggama. Sperma pernah digunakan sebagai tulisan lutsinar  yang paling berkesan kerana tidak dikesan oleh wap iodin.

Agen perisikan british atau MI6 menggunakan sperma untuk menulis mesej rahsia semasa Perang Dunia I. Kerana bimbang diketahui musuh, pihak M16 berusaha mencari formula untuk menulis mesej rahsia tanpa dikesan wap iodin yang saat itu merupakan kaedah paling mutakhir dalam mengesan mesej rahsia .

Hal ini terungkap dalam catatan harian seorang wakil ketua perisikan tentera di Perancis , Walter Kirke . Dalam sebuah catatan pada Jun 1915, ia mengungkap adanya permintaan tulisan lutsinar  yang tidak mudah dikesan dari pimpinan tertinggi MI6 kepada saintis di London University.

Seperti dikutip dari Telegraph , permintaan itu akhirnya mendapat tanggapan pada bulan Oktober 1915. Dalam surat tanggapan , para saintis ternyata hanya menyarankan agar mesej rahsia ditulis dengan cairan yang sangat mudah didapatkan yakni sperma atau air mani.

Catatan harian itu juga mengungkap betapa gembiranya pemimpin yang namanya dirahsiakan saat mendapat jawapan tersebut . Selain itu  kerana mudah didapati , hasil ujian menunjukkan sperma tidak dikesan oleh wap iodin.

Helah ini hanya mencari sedikit kekangan , misalnya saat seorang agen perisik dikeluarkan dari tempatnya bertugas kerana menjadi bahan jenaka saat ketahuan menggunakan sperma untuk menulis. Para agen juga harus sentiasa ingat untuk tidak menggunakan sperma basi jika tidak mahu tulisannya mengeluarkan bau tidak enak.

Catatan-catatan tersebut diterbitkan dalam buku MI6 : The History of the Secret Inteligence Service 1909-1949 karya Prof Keith Jeffery . Buku tersebut diterbitkan Selasa 21 September 2010 dan akan dimuat secara bersambung dalam terbitan berbahasa Inggeris, The Times .

Berikut fakta menarik tentang si air mani :

1 . Lelaki sihat menghasilkan 70 juta hingga 150 juta sel sperma dalam sehari.
Dengan kapasiti pengeluaran sedemikian besar, seorang agen rahsia tidak perlu bimbang kehabisan dakwat .

2. Diet seseorang mempengaruhi bau sperma. Jika tidak ingin air mani berbau tidak sedap, agen rahsia harus mengurangkan penggunaan daging merah , susu , bawang serta kopi dan memperbanyak makan buah -buahan.

3. Sel sperma boleh bertahan selama 10 hari untuk mematangkan diri dan mampu bertahan hidup hingga 2 minggu sebelum dikeluarkan melalui ejakulasi .

4. Jumlah sperma dalam cecair ejakulasi hanya 10 peratus , bakinya terdiri dari pelbagai nutrisi seperti vitamin C, kalsium , protein, natrium, zink , asid sitrik dan gula.

5. Berbanding kapasiti pengeluaran dalam sehari, jumlah sel sperma yang dikeluarkan dalam sekali ejakulasi sangat banyak yakni mencapai 3 kali ganda. Oleh kerana itu untuk mendapatkan tulisan yang berkualiti, seorang agen rahsia dianjurkan tidak terlalu sering ejakulasi.

6. Air mani tidak akan pernah habis.
Hal ini sangat wajar, kerana menurut para ahli, lelaki hanya memerlukan waktu 15 minit untuk menambah jumlah air mani setelah ejakulasi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate