YANG MASIH PANAS...

RPK: Jilat 'ludah' makan 'tahi'. Malaysia Today 'hilang' kredibiliti


PELIK tapi BENAR. Apabila ‘musuh’ memuji ‘musuh’ sudah pasti akan menimbulkan tanda tanya dan kekeliruan. Apakah ‘musuh’ itu telah jadi ‘kawan’ atau ‘musuh’ sudah hilang akal masing-masing.



Hari ini telah masuk hari kedua apabila ‘rakan’ baik Ketua Pembangkang, Dato’ Seri Anwar Ibrahim iaitu Raja Petra Kamaruddin yang terkenal dengan panggilan ‘RPK’ pengendali laman blog “Malaysia Today” mula berpaling tadah.


RPK telah membuat penafian yang bersungguh-sungguh bahawa beliau tidak pernah menuduh atau mengaitkan nama Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor terlibat dengan kes pembunuhan Altantunya.


Bahkan, Najib sendiri dikatakan memuji pula RPK dan berterima kasih kerana telah membersihkan namanya dan isteri berkaitan kes tersebut.


Kata Dato’ Seri Najib, beliau bersyukur ke hadrat Ilahi berikutan pendedahan penulis blog MalaysiaToday, Raja Petra Kamaruddin bahawa beliau dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor tidak terbabit dalam kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu.


Justeru itu, beliau menyerahkan kepada anggota masyarakat dan rakyat seluruhnya untuk menilai ‘pendedahan’ Raja Petra itu.
Beliau berkata demikian pada sidang media selepas merasmikan Hotel Seri Malaysia di Lawas, Sarawak, 13 April lalu.


Pada pandangan Awang sendiri tentang pendedahan yang dibuat oleh RPK itu ternyata nampak semacam suatu pembohongan terancang serta tidak jujur.


Buktinya, setiap kali ucapan dikeluarkan oleh RPK itu kelihatan ‘LIDAH’nya sentiada terjelir keluar dengan menjilat bibirnya. Ini samalah seperti ‘BIAWAK’ yang sesekejap akan mengeluarkan ‘LIDAH BERCABANG’nya.


Maka, ada orang mengatakan yang RPK itu bercakap bohong dan pepatah Melayu bagi orang bercakap bohong dikatakan juga sebagai ‘lidah bercabang’.


Persoalannya, BENARKAH…RPK itu bercakap bohong.? Apakah RPK telah mendapat ‘HABUAN’ yang lumayan dari ‘musuh’ politiknya. Tidakkah semua rakyat Malaysia dan dunia tahu yang RPK adalah ‘MUSUH NO.1 NEGARA’ sebelum beliau lari ke luar negara.


Sehebat-hebat Polis DiRaja Malaysia (PDRM) pun tidak dapat mengesan di mana RPK berada dan melarikan diri ke mana sehinggalah dia ditemubual oleh pihak Eksekutif TV3 dua hari lalu.


Rakyat pun tahu sebagaimana yang diberitakan bahawa RPK seorang ‘pengkhianat’, ‘pemeras ugut di internet’ dan seribu satu macam tuduhan.


Tiba-tiba hari ini, semua pemimpin negara termasuk Najib sendiri memuji dan berterima kasih kepada RPK. Dan RPK pun dijadikan ‘HERO’ baru Umno dan BN yang telah menyelamatkan reputasi PM dan ‘BN’ (Bini Najib).


Dan sesungguhnya, RPK yang menjadi ‘ancaman’ kepada negara suatu ketika dahulu juga telah ‘diselamat-larikan’ oleh salah seorang dari kumpulan Datuk T. Dikatakan orang ahli perniagaan, Shazryl Eskay Abdullah adalah individu yang bertanggungjawab ‘melarikan’ RPK keluar negara.


Sumber Umno-BN memberitahu Awang, Dato’ Eskay itu adalah ‘pembekal’ wanita-wanita yang ingin ‘dipakai-guna’ oleh setiap pemimpin Umno-BN dan ahli korporat lain di luar negara. Betul atau tidak, itu Awang tidak berani sahkan tetapi maklumatnya macam itulah.

Cuba kita perhatikan semula beberapa ungkapan RPT ketika ditemubual oleh pihak wakil TV3 di Australia.


"Saya tidak pernah menuduh Perdana Menteri atau isterinya terbabit dalam kes pembunuhan kes Altantuya Sharibuu."


"Di dalam SD saya tadi saya telah bercerita bahawasanya orang ini telah beritahu dan biarlah orang ini yang datang dan bercerita. Dan pihak berkuasa perlu siasat dan panggillah orang ini. Itu yang saya tulis dalam SD.


“Saya sendiri tidak timbulkan apa-apa tuduhan. Saya tidak kata saya tahu yang isteri Timbalan Perdana Menteri (Rosmah) semasa itu ada di tempat kejadian.


“Saya tidak cakap. Saya tidak buat satu tuduhan seperti berikut. Yang saya kata ada orang yang bercerita tetapi bergantung kepada pihak berkuasalah untuk menyiasat perkara ini lebih lanjut lagi dan untuk orang-orang ini kedepan. Dan saya sebut nama-nama orang ini. Saya sebut semasa siasatan polis." jelasnya.


Raja Petra berkata, akuan bersumpah yang dibuat beliau pada 18 Jun 2008, hanyalah bersandarkan maklumat yang diperolehi daripada beberapa individu yang mempengaruhinya untuk berbuat demikian.


Mereka ialah Nik Azmi Nik Daud, John Pang dan penulis blog Din Merican. Seorang pegawai perisik angkatan tentera dikenali sebagai Leftenan Kolonel Azmi Zainal Abidin juga memberi maklumat yang sama dan RPK kemudian mengaitkan pula dengan nama Anwar Ibrahim.


Katanya, beliau menerima maklumat berkenaan daripada beberapa individu yang mempunyai kaitan dengan beberapa tokoh politik, termasuk Ketua Pembangkang Dato’ Seri Anwar Ibrahim.


"Saya tidak terima lagi cerita itu. Sebab saya rasa mungkin mustahil kot. Takkanlah isteri Perdana Menteri nak pergi tempat itu, kerana tempat itu… kerana kawasan itu tempat hutan dan saya dok fikir dia nak panjat bukit, masuk hutan tengah tengah malam, pukul 12.00 malam, saya ingat mustahil kot." ujarnya dalam siaran Buletin TV3.
Tambah Raja Petra, tujuan mereka ialah untuk memastikan Dato’ Seri Najib tidak mengambil alih sebagai Perdana Menteri apabila Tun Abdullah Ahmad Badawi meletakkan jawatannya.


Menurutnya dalam pertemuan dengan Nik Azmi, beliau bertanya kenapa beliau didesak untuk membuat akuan bersumpah itu.


"What do you hope to achieve? Dia kata pak lah akan letak jawatan, kalau kita tak block Najib, Najib akan menjadi Perdana Menteri, ganti Pak Lah".


Menurut RPK lagi, beliau kemudian meminta Din Merican untuk mendapatkan pengesahan Dato’ Seri Anwar Ibrahim.
"Din Merican pun contact saya balik dia kata dia dah cakap dengan Anwar dan Anwar pun bagi green light.


“Dia kata ok, orang ini no problem, apa dia cakap kita boleh percaya. Anwar pun kenal baik dengan dia ini dan dia pun biasa jumpa Anwar…leftenan kolonel ini. Dan dia pun banyak bercerita kepada Anwar tentang isu ini…dia kata proceed. Saya pun proceed." jelasnya.


Manakala, dalam tulisan blognya RPK berkata demikian bagi mempertahankan kebenaran pengakuannya itu.
"Sudah tiga tahun saya menulis untuk menerangkan akuan bersumpah yang saya tandatangani pada Jun 2008. Saya juga telah merakamkan video tentang hal yang sama, kini di Youtube, di samping memberikan ceramah tentang isu ini di merata tempat.


"Tetapi sehingga hari ini, penjelasan saya tidak diambil peduli. Mereka tegas memahami ceritanya adalah: Saya mendakwa Rosmah dan dua Lt Koloner berada di tempat pembunuhan Altantuya di malam beliau dibunuh," tulis Raja Petra dalam blognya.


Kesimpulannya, Awang percaya selepas ini RPK tidak lagi ‘dihormati’ sebagai seorang pejuang keadilan dalam Negara ini. Dan dia (RPK) benar-benar menjadi ‘pengkhianat’ negara.


Selepas ini, laman web “Malaysia Today” yang tersohor dan terkenal itu akan dicemuh oleh seluruh rakyat yang melihat ‘kebenaran’ yang hakiki. Segala-galanya, telah selesai dan RPK telah pun ‘menjilat’ kembali ludahnya dan ‘makan’ semula tahi-tahi yang dibuangnya.


Maka, bermula hari ini orang ramai dan rakyat seluruhnya tidak lagi mempercayai laporan “Malaysia Today” dan “Malaysia Today” akan ‘HILANG KREDIBILITI’nya. Kita tunggu dan lihat….


Sumber: apaorangkata

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate