YANG MASIH PANAS...

Cerita Ostad Yang Ada Tauliah UMNO

>> Khamis, Oktober 20, 2011

Dalam satu pengajian di sebuah Sekolah Agama di Negeri Selangor, seorang Ostad yang diberikan Tauliah untuk mengajar telah bertanya kepada murid-muridnya..., maklumlah selalunya Ostad yang diberikan Tauliah untuk mengajar nih kebanyakkannya Ostad umporno... setiap kali mengajar asyik bercerita bab Fekah jer...

Asyik dok ulang dan ulang dan ulang kisah Malaikat, Israk mikraj, sifat 20, kisah nabi2 bla..bla...bla....., bab pemerintahan, bab kepimpinan dalam Islam tak boleh sentuh takut nanti ada tukang yang merepotkannya.. hahahaha....

Suatu hari Ostad dalam sesi mengajarnya bercerita tentang peranan Iblis bernama Maswath, si ostad sudah bertanya...;





Ustaz: Apakah tugas2 Iblis...
Murid2: Iblis dah takda tugas ostad....!!!! terkezut si ostad tadi mendengar jawapan murid2nya...:
Ostad: kenapa ente semua jawap macam tuuu.. apa dalilnya...
Murid2: Dalilnya... cuba ostad pikir... siapa yang buat video lucah....??? ostad jawap laaa..
Ostad: umnooooooooo......!!!!
Murid2: Siapa yang buat rakaman perbualan lucah Mat Sabu..???
Ostad: umnooooooooo.....!!!!
Murid2: Siapa yang buat fitnah cerita liwat part 1 part 2....???
Ostad: umnoooooooo......
Murid2: Siapa yang buat fitnah ramas tetek kat anak cina penang..???
Ostad: Blogger umnoooooo....!!!!
Murid2: Siapa yang tolak hukum hudud selama ni...???
Ostad: umnooooooo...
Murid: Siapa yang kuat Rasuah...???

Ostad: umnoooooo....???
Murid: Siapa yang menghina Rasul dan Agama Islam selama ini....???
Ostad: umnooooooo.... laaaa... siapa lagiiii....!!!!

Murid2: Banyak lagi laaaa.. dalil-dalilnya ostad.... kalau nak soal balas macam nih sampai pagi esok tak habis ostad...., semuanya berpaksikan kejahatan daripada umnoooo... sejak dulu kini dan selamanya.... sebab itulah Iblis dah takda kerja lagi ostad....!!!!

Si ostad hanya mampu mengelengkan kepalanya dengan berkerut dahi....., kemudian disambut hilai ketawa daripada murid-muridnya.... ostad berasa hairan kenapa murid2 ketawakannya... lalu dia pun bertanya..;

Ostad: Apasal kamu semua ketawakan ana......????
Murid2: hahahahaha..... cara ostad gelengkan kepala sebijik macam Iblis Marwath, akibat menyesal kerana turunkan segala ilmu kejahatan pada umnooooooo.... hahahahaha....!!!!

Kesiiiiiaaaannnnn..... kat Iblis bernama Marwath kerana dah tak boleh cari makan beb.... hahahaha.... so bermula hari ini, cyber troopers umporno dah boleh tukar nama kepada cyber marwath... muakakakaka....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate