YANG MASIH PANAS...

Koleksi-Koleksi Kenyataan Bangang Ahli Politik Sepanjang Tahun 2013



Susunan 1,2 3 dan blablabla itu bukan bermaksud 1 paling bangang dan nombor terakhir ialah kenyataan yang 
paling tak berapa bangang. Semua kenyataan2 itu bangang2 belaka. Susunan itu sekadar memudahkan pembacaan. 
Tak lebih dan tak kurang. Yang pasti kenyataan bangang tetap la bangang. Itu saja.



KAH KAH KAH


Kita mula kan sekarang.




1. Kalau harga ayam mahal jangan makan ayam. Makan ikan dan daging pula. - Hasan Malek



** Mengulas rungutan pengguna yang bising mengenai kenaikan harga ayam.



2. Pendatang asing di Sabah tidak gugat keselamatan negara - Nazri Aziz


** Mengulas pertanyaan rakyat yang bertanya mengenai kebanjiran warga asing. 


3. Penceroboh di Lahad Datu bukan pengganas - Hishamuddin Hussien


** Mengulas persoalan rakyat yang bertanya mengenai kejadian di Lahad Datu sebelum situasi bertukar
 tragedi ketika itu. 


4. Pengguna boleh guna laluan tidak bertol kalau tidak mahu bayar tol - Wahid Omar


** Mengulas rungutan pengguna yang bising mengenai kenaikan kadar tol. 


5. Kita ada sistem pengurusan banjir terbaik di dunia - Shahidan Kassim.


** Mengulas rungutan mangsa banjir kenapa bantuan lambat tiba.


6. Sistem pendidikan kita terbaik berbanding UK dan USA. - Muhyiddin Yasin.


** Mengulas laporan mengenai perbandingan prestasi pendidikan antara negara.


7. Pistol yang hilang mungkin terjatuh dalam laut. - Ketua Polis Negara


** Mengulas laporan audit mengenai kehilangan pistol oleh anggota polis.


8. Harga barang naik ialah ketentuan Allah SWT - Ustaz Fathul Bari


** Mengulas sikap rakyat yang menyalahkan penyokong2 BN yang undi BN sekaligus menyebabkan harga barang naik..


9. Kita perlu hormat penunggang2 motorsikal VVIP yang mengiringi VVIP di atas jalanraya. Perlu beri laluan kepada
 mereka. Ini budaya kita. Mungkin kita perlu wujudkan undang2 tertentu.. - Hasan Malek.


** Mengulas sikap rakyat yang taknak bagi laluan pada VVIP atas jalanraya.


10. Rosmah pun ada jasa pada negara. Rosmah juga selesaikan masalah rakyat. - Najib Razak


** Mengulas pengkritik2 Rosmah Mansur yang asyik membangkitkan kesalahan Rosmah Mansur.


11. Dedahkan pembekal dakwat kekal akan membuatkan rakyat berlumba2 beli dakwat kekal - Shahidan Kassim.



** Mengulas desakan rakyat agar pembekal dakwat kekal yang tak kekal didedahkan.



12. Memang pembohongan. Memang bangsat betul kenyataan itu.. - Shahrizat Jalil.



** Mengulas mengenai pendedahan Fuziah Salleh yang bantuan lambat tiba ke lokasi mangsa banjir.





13. Bekal khemah kepada mangsa banjir tidak pratikal kerana paling lama orang boleh duduk dalam khemah
 sejam saja sebab panas. Iklim kita berbeza dengan iklim negara matahari terbit (Jepun) - Shabery Cheek.


** Mengulas cadangan rakyat agar bantuan banjir lebih tersusun dengan penyediaan khemah bagi ibu2 dan 
wanita2 yang tidak selesa tidur dan duduk secara terbuka bercampur lelaki perempuan.


14. Israel ciplak slogan dari Malaysia - Shahidan Kassim.



** Mengulas isu slogan Endless Possibilities.



15. Harga petrol tak naik tetapi hanya subsidi aje dikurangkan - Najib Razak.


** Mengulas tindakan pembangkang yang mempersoalkan isu kenaikan harga petrol dan diesel.


16. Keluar negara jika tak gembira dengan sistem politik di negara neh - Zahid Hamidi


** Mengulas sikap pembangkang yang menganjurkan pelbagai siri demo selepas gagal menawan Putrajaya.



17. Jangan makan gula, hidup lebih lama - Dr. Subramaniam.


** Mengulas pendirian kerajaan yang ber-ura2 memansuhkan subsidi gula ketika itu.



18.  Kurangkan gula, lebih baik untuk kehidupan seks anda - Najib



** Mengulas mengenai alasan pemahsuhan penuh subsidi gula serta merta.





19.  Rakyat sokong kenaikan harga barang kerana pihak kami tidak menerima laporan - Hasan Malek.



** Memberikan ulasan kepada wartawan yang menemurah dia dalam satu program bantuan back to school.



BTW, aku rasa inila statement menteri paling bangang untuk tahun 2013. Dia berjaya pintas kedudukan Shahidan Kasim
 yang sepatutnya no 1 dalam senarai menteri bangang, tahniah. Last2 minit buat kenyataan yang bersesuai untuk 
meletakkan dia di kedudukan no 1. Artikel itu akan keluar soon. 




20. Saya tak lah bodoh sangat - Ahmad Maslan



** Mengulas kritikan di laman sosial yang beranggapan Ahmad Maslan bodoh kerana keluarkan kenyataan 
penggunaan minyak ikut tangga gaji.




21. Gaji RM3,000 ke bawah guna petrol RM132 sebulan, gaji RM5000 ke atas beli petrol RM375 sebulan.
 - Ahmad Maslan.



** Mengulas tindakan rakyat yang bising mengenai kenaikan petrol membebankan pengguna jalanraya.



22. BN kerajaan terbaik di dunia - Ahmad Maslan



** Mengulas pemberian subsidi oleh kerajaan kepada rakyat di negara neh.



23. Jangan beli rumah kalau harga rumah mahal - Ku Nan



** Mengulas rungutan rakyat mengenai harga rumah yang semakin mahal.



24. Naikkan kadar parking kepada RM40 sejam untuk elak kesesakan lalu lintas. - Cadangan oleh
 Khairiah Mohd Talha.



** Memberikan alternatif untuk mengurangkan kesesakan di jalan bandar2 utama sekitar KL.




25. Rakyat Malaysia perlu berterima kasih kepada Rosmah Mansur - Shahidan Kassim



** Respon selepas rakyat membidas isu penggunaan pesawat kerajaan oleh Rosmah Mansur.





26. Keputusan jemput artis K-Pop beri pulangan RM140 juta pada Hari Belia 2012 - Shabery Cheek.



** Menjawab isu pembaziran kerajaan membiayai persembahan 3 artis kpop sebanyak RM1.6juta




27. Jangan beri BRIM kepada penyokong pembangkang - Perwakilan UMNO.




** Berucap atas pentas UMNO dalam sesi perbahasan.




28. Yang tak suka kerajaan BN keluar Malaysia - Wanita UMNO Kuantan.




** Mengulas mengenai perhimpunan rakyat 31 Dec protes kenaikan harga barang.





29. Kenaikan petrol tak memudaratkan rakyat Kerana yang ada kereta orang2 besar dan berkemampuan.
 Orang kampung ada yang tiada kereta- Bung Moktar Radin.



** Mengulas mengenai langkah kerajaan mengurangkan subsidi petrol.




30. Kenaikan harga minyak untuk bantu orang miskin, susah - Haji Sairin Karno



** Mengulas langkah kerajaan mengurangkan subsidi minyak.



31. Kerajaan akan kaji cadangan pelupusan kenderaan berusia 12 tahun ke atas. (JPJ) Kerajaan akan mahsuhkan 
cadangan untuk melupuskan kenderaan berusia 12 tahun ke atas. Yeay. - Hishammuddin Hussein


** Mengulas kritikan rakyat mengenai usul yang dicadangkan kerajaan dan dimahsuhkan oleh kerajaan juga... errr?


32. BN berhak naikkan harga barang kerana menang pilihanraya - PERKASA.


** Mengulas sikap rakyat yang mengkritik tindakan BN menaikkan harga beberapa barang dalam negara selepas
 PRU tamat..


33. Kenaikan harga barang tiada kaitan dengan UMNO - Isa Samad


** Mengulas kritikan rakyat yang menyalahkan UMNO dalam kenaikan kos sara hidup. 

Errr pemimpin negara bukan dari parti UMNO ke? Hehe.. 

Sebenarnya. Ada banyak lagi statement2 yang tak dapat dimasukkan dalam list neh. Ini berlaku kerana terlalu
 banyaknya kenyataan2 bodoh yang dikeluarkan oleh mereka semata2 tak mampu menjawab persoalan2 rakyat.
 Masih ingat kenyataan bertukar la kepada kereta yang lebih kecil? UMNO pilihan Allah? Dan banyak lagi. Itu 
sepanjang tahun 2013 aje. Tak masuk tahun 2012, 2011 atau tahun2 sebelumnya. Takpela. Cukupla setakat neh
 yang aku rajin nak tulis. Selebihnya pandai2 la lue tambah sendiri.


KAH KAH KAH



Apa pun kenyaan epik sepanjang zaman ialah tiap2 tahun kerajaan kita memang ada pelbagai jenis formula untuk
 selesaikan masalah rakyat namun masalah2 rakyat tetap tak dapat diselesaikan walaupun formula demi formula 
diperkatakan oleh pemimpin2 negara kita. Apa kes?


Kepada bloggers BN boleh la korang tulis pula kenyataan2 bangang pemimpin politik PR. Lepas tue paste sini aku
 nak baca. Kot2 ada la. Kalau takde takpe la. Tapi kalau aku yang tulis confirm ada. Cuma aku malas nak campur aduk
 kat thread neh aje.

KAH KAH KAH 

Dan kenyataan paling bijak untuk tahun ini pula ialah kenyataan Mahathir seperti di bawah ini. Ia bijak sepanjang
 zaman. Kekal relevant selagi UMNO wujud.


KAH KAH KAH





Read more: http://pakat-pakatkalih.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate