YANG MASIH PANAS...

Krisis MH370: Utusan tumpu teori konspirasi CIA

 • Satu tulisan dalam akhbar Mingguan Malaysia hari ini cuba membangkitkan teori yang mengaitkan krisis pesawat MH370 dengan rancangan agensi risikan Amerika Syarikat yang didakwa untuk mengeruhkan hubungan Malaysia dan China.

  Penolong pengarang akhbar itu Ku Seman Ku Hussein dalam tulisannya itu turut berpendapat kerajaan juga mengambil kira sebahagian dari “teori konspirasi” mengenai serangan 11 September itu.

  “Mereka lebih bijak dari CIA,” katanya dalam huraian berhubung sikap Malaysia yang didakwa enggan membiarkan CIA mengetuai operasi pencarian pesawat MH370.

  Beliau berkata demikian berdasarkan "kata kunci" bahawa pesawat tersebut membawa 135 orang penumpang warga China, manakala penumpang warga Malaysia hanya 38 orang.

  "Jumlah penumpang warga China ini menjadi kata kunci kepada teori konspirasi kehilangan MH370.

  "Ini berkait rapat dengan hubungan politik dan ekonomi Malaysia-China di tahap sangat baik hingga dicemburui oleh sesetengah kuasa besar," katanya lagi.

  CNN alat perang saraf

  Beliau seterusnya mengaitkan tindakan “beremosi” rangkaian berita AS, CNN apabila Malaysia tidak mahu memberi kebenaran kepada CIA untuk mengetuai operasi tersebut.

  “Kemudian (CNN) bertindak menyemarakkan kemarahan keluarga penumpang warga China hingga menggugat hubungan Malaysia-China.

  “Pihak yang cemburu terhadap hubungan akrab Malaysia-China akan menangguk peluang daripada tragedi yang misteri ini," tulisnya.

  “Kerana itu biarlah kita ada sedikit rasa curiga dengan pihak luar yang ada sejarah liarnya,” tulisan yang disiarkan di halaman 7 itu dipetik.

  “Sejarah liar” tersebut merujuk kepada peranan CNN yang didakwanya menjadi alat perang psikologi AS ketika negara tersebut menghadapi serangan 11 September.

  Selain itu, beliau turut memetik beberapa teori daripada sebuah buku bertajuk 'Conspiracies, Conspiracy, Theories and the Secret of 9/11' tulisan seorang bernama Mathias Broecker.

  Antaranya berhubung dakwaan bahawa pemimpin Al-Qaeda, Osama Bin Laden pernah berkhidmat dengan CIA di Afghanistan semasa serangan Soviet ke atas negara itu.

  “CIA menyalurkan dana yang besar supaya Osama melatih kumpulan pelampau Islam bagi menentang Kesatuan Soviet.

  “Tetapi pada 11 Semptember 2001, CIA mengkambinghitam Osama sebagai petualang. Lebih menimbulkan persoalan lagi apabila era Barack Obama, mayat Osama yang didakwa dibunuh tidak ditunjukkan sebagai bukti.

  “CNN yang berjaya merakamkan detik keruntuhan WTC gagal merakam detik kematian Osama,” tulisnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate