YANG MASIH PANAS...

Mohsen Namjoo – Konsert tidak diluluskan Kerana Hina IslamSiapa yang Kenal Artis ni..??

Mohsen Namjoo, atau juga dikenali sebagai Bob Dylan merupakan seorang penyanyi yang berasal dari Iran, yang pasti ramai yang tak mengetahwi akan kewujudan pennyanyi ni hinggalah baru baru ni berita tengtang beliau tersiar di beberapa akhbar tempatan.

Berita yang tersiar ialah mengenai pembatalan permit untuk Konsert beliau yang bakal diadakan di Malaysia, Pembatan itu dalah kerana terdapat bantahan dari pelbagai pihak bila sumber mengatakan bahawa penyanyi kelahiran Iran ini sering menghina Islam dalam persembahan dan lagu lagu beliau.

Malahan ada terdapat rekod dan bukti yang sah menunjukan penyanyi tersebut merendah rendahkan martabat Islam dan Ayat ayat Al-Quran dalam persembahan nye, dan ini menjadi sebab yang kukuh untuk Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan untuk tidak meluluskan permit yang dipohon pada Jumaat lalu.

Yang pasti syabas aku ucapkan kepada pihak berwajib kerana telah mengambil berat pandangan rakyat dan telah mengambil Iktibar daripada kejadian yang lepas dimana mereka telah sedikit cuai apabila meluluskan permit untuk konsert seorang penyanyi barat yang mengaku dirinya GAY…, dan disebabkan kesilapan itu mereka telah teruk dikecam dan dihentam oleh sesetengah pihak. Syabas Kepada yang menghentam dan syabas kepada yang dihentam kerana belajar darikesilapan yang lalu…

Dan yang buat aku marah dan paling tak puas hati ialah…, DAJAL mana yang cuba bawa Mohsen Namjoo ni ke Malaysia, dari planet mana DAJAL LAKNAT ni datang sampai tak boleh berfikir sebelum sebelum membawa mana mana artis ke Malaysia yang memang sudah Di iktiraf sebagai Negara Islam yang mejoriti penduduknya kaum Melayu yang begitu sinonim dengan Agama Islam…? Apakah Penganjur DAJAL ni sengaja nak menjatuhkan Islam dihadapan penganutnya..?? atau sengaja nak menghina Penganut Islam Di Malaysia..??

Mungkinkah Pihak kementerian telah sekali lagi melakukan kesilapan bila Mereka tidak menarik balik lesen penganjur tersebut, kerana pada aku penganjur yang cuba membawa Mohsin Namjoo ni tidak layak untuk mendapat apa apa peluan di Malaysia ni Kerana mereka tidah berakal dan Tolol, dan telah bersubahat untuk cuba menghina Islam.

Siapa Mohsen Namjoo ?? dan Baiodata Mohsin Namjoo

Mohsen Namjoo dilahirkan di Torbat-e Jam, Iran pada tahun 1976, berpindah ke Mashhad ketika berumur setahun dan menetap disitu sehingga beliau berumur 17 tahun,

Menyertai Kelas Muzik selepas kematian bapanya pada umur 12 tahu dan mendapat bimbingan daripada Ali Shakeri dan Kaivan Alaee mengenai tentang muzik klasik Parsi, dan mendapat bimbingan vokal daripada guru vokal terbaik Iran Nasrollah Nasehpoor. Semasa Menuntut di Universiti Tehran beliau mendapat bimbingan daripada Alireza Mashayekhi dan Azin Movahek pada tahun 1996 dan akhirnya mengambil keputusan untuk tidak meneruskan pengajian kerana tidak mahu mengikuti kelas muzik tradisional Iran, itu adalah kerana beliau lebih meminati muzik tradisional parsi, Folk, Rock, dan juga akustik Iran

Kali pertama mengadakankonsert pada penghujung tahun 1997 dan pada awal tahun 1998, Pada tahun 2003 Mohsen Namjoo mula mengumpul bahan untuk rakaman album pertama yang dilancarkan pada 2007 bertajuk Toranj. Dan seterusnya album Jabr-e Joghrafiyaei pada tahun 2008 dan album ketiga berjudul OY pada 2009.

Lirik lagu Namjoo cenderung kepada menghina Islam dan Al-Quran menyebabkan beliau dijatuhkan hukuman penjara selama 5 tahu diatas kesalahan itu tapi beliau telah melarikan diri Ke Amarika Utara dan menetap disana hingga ke hari ini.

13 Feb 2011 belai menghasilkan album terbaru yang berjudul Useless Kiss dan telah dilancarkan di Universiti Stanford.

SUMBER :dnobiz.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate