YANG MASIH PANAS...

5 Agama Paling Aneh di Dunia
Dunia ini makin aneh sajasekarang ada yang lebih aneh, yaitu tentang 5 Agama Paling Aneh di Dunia, selamat membaca:


1Church of All Worlds

 
agama neo-pagan yang ditubuhkan pada tahun 1962 oleh Oberon Zell-Ravenheart dan isterinya, GloryZell-Ravenheart. Mereka mengakui "Gaea," Dewi Ibu Bumi dan Bapa Tuhan, serta faeries dan paradewa pantheons lain. Pemujaan mereka berpusat pada dewa - dewi yunani kuno.

  2. Nuwaubianism


 
 

York namanya, ia mendirikan Islam kulit hitam di New York pada tahun 1967, dan telah mengubahajaran-ajarannya dan nama-nama kelompoknya berkali-kali. Pucaknya tahun 1980, ia meninggalkanmuslim dengan nama agama yang baru "United Nation Nuwaubian dari Mooryang mempunyai 500pengikut.

3. scientology


 
 

ajaran di Amerika, L. Ron Hubbard selama kira-kira 30 tahun yang bermula pada tahun 1952 sebagai suatu falsafah pertolongan diri-sendiri. Nama "Scientology" juga digunakan untuk merujuk kepada Gereja Scientology yang kontroversi, organisasi terbesar yang mempromosikan amalan Scientology.Gereja ini sendiri adalah sebahagian daripada rangkaian korporat berkaitan yang menuntut pemilikan untuk menyebarkan Dianetika dan Scientology.

4. The Church of Euthanasia

 
sebuah yayasan bukan keuntungan pendidikan yang bertujuan untuk memulihkan keseimbangan antara Manusia dan spesies yang tersisa di BumiCoE ini terkenal kerana konflik dengan Pro-life aktivisKristian. Menurut laman gereja, perintah utama adalah "Jangan melahirkan bayi lagi"

5. Nation of Yahweh


 
 

Agama ini ditubuhkan pada tahun 1979 di Miami oleh Hulon Mitchell, Jr, yang pergi dengan namaYahweh ben yahwehKumpulan ini dulunya berasal dari perpecahan agama kristen dan yahudi yangkemudian menerima yahweh ben yahweh sebagai anak ALLAH. mereka dikenali sebagai kumpulanIbrani Hitam Israel

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate