YANG MASIH PANAS...

Misteri! Jambatan Ini Dikatakan Tempat Anjing Bunuh Diri (Video)Misteri! Benarkah Jambatan Ini Tempat Anjing Bunuh Diri? (Video) | Membunuh diri kebiasaannya dikaitkan dengan manusia. Tetapi ada satu kisah di mana terdapat sebuah jambatan di Scotland dipercayai tempat membunuh diri. Bukanlah tempat untuk manusia, tetapi dikaitkan dengan anjing. Mengapa anjing bunuh diri? Itulah yang menjadi misteri. Ia dikatakan anjing akan membunuh diri dengan melompat hingga jatuh ke bawah dari jambatan tersebut. Ia memang benar-benar menimbulkan persoalan. Boleh tonton video di atas.
dog3
Tak hanya manusia, ternyata anjing juga boleh bunuh diri loh. Meski terdengar tahyul, tetapi inilah fakta yang terjadi, di mana anjing-anjing memilih bunuh diri dengan melompat pada sebuah jambatan tertua di Scotland.
Jambatan yang bernama Overtoun Bridge ini terletak di dekat desa Milton di sebelah barat Dunbartonshire. Di sinilah tempat di mana sejumlah anjing melompat bunuh diri di lokasi yang sama. Memang sekilas kelihatan agak mustahil bagi seekor anjing untuk merancang kematiannya sendiri. Namun kejadian yang termasuk aneh ini sudah berlangsung sejak tahun 1950-an, melansir Odditycentral.
Anjing yang  bunuh diri di jambatan Overtoun ini hingga sekarang sudah menelan korban sebanyak 600 anjing – dengan  rata-rata satu anjing satu bulan. Dan yang lebih misteri lagi adalah banyak dari anjing yang melompat dari jambatan Overtoun melompat dari sisi yang sama dan dari tempat yang sama, iaitu diantara dua parapets akhir di sisi kanan jambatan.
dog1
Tak hanya itu, yang lebih menghairankan, hampir semua insiden itu berlaku pada hari-hari yang cerah, dan kebanyakan bunuh diri dilakukan oleh anjing berjenis Collie – anjing berhidung panjang.
Menurut komuniti Pencegahan Kekejaman Terhadap Haiwan di Scotland, situasi ini masih menjadi misteri. Banyak para pemilik mencari tahu mengapa anjing kesayangan mereka yang telah meninggal melompat dari jambatan itu.
Namun beberapa orang percaya bahawa jambatan Overtoun berhantu. Pada tahun 1994, seorang lelaki melemparkan anak bayinya dari jambatan dan mendakwa bahawa itu adalah Anti-Kristus. Kemudian, lelaki tersebut berusaha bunuh diri di tempat itu.
Teori lain juga datang dari kepercayaan Celtic yang menyatakan bahawa jambatan Overtoun adalah sempadan ghaib di mana alam nyata dan alam baka bertemu. Beberapa percaya bahawa anjing lebih sensitif terhadap tenaga abnormal dan mungkin anjing-anjing itu dipanggil oleh roh orang-orang yang sudah meninggal
P/S . SEBAGAI UMMAT ISLAM,APA YANG BERLAKU HANYALAH DARI ALLAH ...JANGAN KITA MEMPERCAYAI TAHYUL SEHINGGA DAPAT MEROSAKKAN IMAN KITA..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate