YANG MASIH PANAS...

5 Pemimpin Negara Paling Dibenci di Dunia

Saloth Sar Aka Pol Pot dan Khmer Merah parti politiknya yang memerintah Kemboja selama 4 tahun (1975-1979), tetapi rakyat Kemboja tidak memiliki kenangan yang ‘indah’ daripada pemerintahannya. Pol Pot lebih dikenang sebagai penguasa yang sadis dan kejam. Sepanjang pemerintahannya, sekitar 2 juta rakyat Kemboja mati dalam kelaparan, menjadi pesalah politik, buruh paksa dll. Kekuasaan Pol pot berakhir setelah Vietnam menyerang Kemboja pada tahun 1979. Pembunuhan besar-besaran selama pemerintahan Pol pot itu biasanya disebut sebagai Genosida Kamboja.
2. Adolf Hitler
Adolf Hitler (20 April 1889) adalah diktator Jerman yang terkenal, dianggap bertanggung jawab terhadap peristiwa Holocaust; Adolf Hitler memerintah Jerman dari 1934-1945 sebagai penguasa mutlak. Adolf Hitler menjadi presiden Parti Buruh Sosialis Jerman pada tahun 1932. Menurut perkiraan antara 1939 dan 1945, kekuasaan Hitler telah membunuh lebih dari 14 juta orang, termasuk enam 6 orang Yahudi. Kekuasaan Hitler berakhir setelah perang Jerman melawan Rusia pada Jun 1941, ketika pasukannya kalah kepada Rusia; Hitler meninggal pada 30 April, 1945 setelah membunuh diri.
3.George Walker Bush
George W Bush (lahir 6 Julai 1946) menjawat jawatan sebagai presiden Amerika Syarikat antara 2001-2008, George Bush adalah salah satu presiden Amerika paling kontroversi dan dibenci. Beliau terpilih sebagai Presiden dalam pilihanraya yang sangat kontroversi pada 2001 dan dia juga orang yang bertanggung jawab memulakan perang terhadap pengganas yang terkenal pada tahun 2001.
Seluruh dunia khususnya dunia Islam membenci Bush, kerana campur tangannya terhadap negara luar. Menurut survey yang berbeza, rakyat Amerika juga tidak begitu senang dengan Bush, terutamanya terhadap perbelanjaan ketenteraan yang tinggi sampai saat ini Amerika Syarikat telah menghabiskan $ 704 billion hanya di Iraq, selain itu, lebih dari 5000 tentera dan ratusan warganya tewas dalam perang yang tidak popular.
4. Ariel Sharon
Ariel Sharon (lahir 1928) menjawat jawatan sebagai Perdana Menteri Israel ke-11 dari bulan Mac 2001 hingga April 2006. Beliau juga menjawat jawatan sebagai komandan di Angkatan Tentera Darat Israel dari tahun 1940-an sehingga awal 1970-an. Setelah bersara dari tentera, Sharon menyertai Parti Likud sayap kanan, dia sangat menyokong pembangunan wilayah Israel dibenarkan di tepi Barat dan Semenanjung Gaza pada tahun 1970, 1980 dan 1990-an.
Pada tahun 1983, sebuah komisi dibentuk oleh Pemerintah Israel untuk menyelidiki insiden terkait dengan perang Lebanon 1982, ditemukan bahawa Ariel Sharon secara tidak langsung bertanggung jawab di atas pembunuhan besar-besaran orang awam di Sabra dan Shatila, ketika beliau menjadi menteri pertahanan Israel.
Kini beliau telah bertahun-tahun koma akibat serangan strok.
5. Joseph Stalin
Pada tahun 1924, setelah kematian Lenin, Joseph Stalin menjadi pemimpin Kesatuan Soviet, diperkirakan lebih dari 60 juta orang maut di bawah pemerintahan diktator ini. Beliau juga dianggap bertanggung jawab di atas krisis kelaparan Soviet 1932-1933.
Menurut catatan rasmi Rusia, Stalin mengerah sekitar 800,000 orang untuk kejahatan politik dan jenayah.
Selama tahun 1932-1933, akibat kebijakan pertanian Stalin gagal, Rusia dan terutama Ukrain menghadapi salah satu krisis kelaparan terburuk dalam sejarah Soviet, diyakini bahawa 6 hingga 8 juta orang meninggal dalam bencana kelaparan ini. Di Ukrain bencana kelaparan ini dikenal sebagai Holodomor.
sumber: billyinfo.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate