YANG MASIH PANAS...

GEMPAR SUARA DARI LANGIT MUNCUL DI CANADA


SEHINGGA kini saintis masih  tidak tahu bunyi apakah itu.
Wilayah Terrace, Canada telah di gemparkan dengan bunyi yang sangat mengerikan seolah-olah bunyi tiupan terompet yang bergema dan sangat jelas bunyinya, bunyi yang amat dahsyat itu pula seolah-olah datangnya dari langit.

7:30 Pagi penduduk digemparkan dengan bunyi dari langit...
Penduduk setempat mengatakan mereka terbangun pada pukul 7:30 pagi sebaik saja terdengar bunyi aneh dan misteri itu selama hampir 10 minit. Kerana ketakutan kebanyakkan penduduk tidak berani untuk keluar dari rumah. 

LIHAT DAN DENGARKAN SENDIRI FENOMENA MISTERI INI...
 
Namun ada juga penduduk yang sempat merakamkan kejadian yang amat mengemparkan ini. Sebelum ini mereka pernah terdengar bunyi misteri dari langit namun tidak sekuat dan sekeras pada kali ini.
INILAH fenomena Aurora
Menurut seorang Profesor fizik disana, bunyi ini mungkin dihasilkan akibat berlakunya fenomena 'Aurora'. Tetapi ramai yang menolak teori ini kerana fenomena 'Aurora' tidak menghasilkan bunyi seperti ini.
LOKASI kejadian Wilayah Terrace, Canada
Teori popular kemungkinan bunyi misteri ini dihasilkan oleh aktiviti elektromagnetik dan pergerakan kerak dalam bumi atau hanya bunyi kereta api, namun penduduk berkeras suara misteri ini bukan dari rel kereta api yang berdekatan, kerana menurut mereka bunyi itu amat dahsyat dan bukanya datang dari bumi.

Bunyi dan suara dari langit ini sebenarnya telah dilaporkan di seluruh dunia dalam beberapa tahun terakhir ini, termasuk Russia, Eropah, Amerika dan Malaysia (Samarahan).

Laporan suara-suara aneh dari langit di seluruh dunia mulai disebar di internet pada tahun 2011, dengan gelaran 'Terompet langit'. Wallahhu a’lam. - ALAMCYBER2020-

VIDEO FENOMENA KEJADIAN BUNYI DARI LANGIT DI SELURUH DUNIA :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate