YANG MASIH PANAS...

Orang Sekarang Lima Tahun Berzina Releks Je,Murah Sangat "NATANG" Tu,Kemana Perginya Iman

Wednesday, September 14, 2011

Kalau dah lima tahun hidup bergelumang dengan dosa zina, bukan itu aje, siap rakam lagi dosa zina yang dilakukan. Seolah-olah depa ni rasa bangga dengan perbuatan maksiat yang dilakukan.
TAHAN...wanita dan pasangannya (kiri) disoal siasat sebaik ditahan, semalam. | foto Harian Metro

Harian Metro melaporkan kejadian berlaku di daerah Grik, Perak, bagaimana seorang wanita berusia 21 tahun dan kekasihnya 26 tahun telah mengaku berzina sejak lima tahun lalu selain gemar merakamkan aksi seks haram menggunakan telefon bimbit.

Mereka yang berasal dari kampung berlainan di pinggir pekan ini membuat pengakuan itu sejurus ditahan penguat kuasa pada jam 10 pagi kelmarin ketika memadu asmara dalam sebuah bilik di rumah kongsi di sini.

Penolong Penguat Kuasa Pejabat Agama Daerah Grik, Mohd Jonid Abdul Syukor berkata, enam pegawainya dibantu dua anggota Rela menyerbu rumah berkenaan selepas menerima maklumat orang awam mengenai perlakuan pasangan itu.

Selepas tangkapan itu dibuat, wanita berkenaan merayu kepada pegawai pencegah maksiat sambil menangis supaya dibenarkan masuk semula ke dalam bilik tidur teman lelakinya bagi membolehkan dia memakai semula seluar.

Kerana melihat wanita berkenaan dalam keadaan mengghairahkan, pegawai bertugas membenarkannya masuk untuk mengenakan semula seluar dalam yang tertinggal dalam bilik teman lelakinya.

Pandai pulak merayu nak pakai spender. Masa ‘seronok’ tak pulak ingat malu dan ingat dosa…tapi bila dah kena tangkap, reti pulak nak malu sebab tak pakai seluar dalam.

Beginilah hidup muda-mudi sekarang. Ini yang berjaya ditangkap, bagaimana pula yang masih lagi bergelumang dengan maksiat itu?

Alangkah dahsyatnya perlakuan muda-mudi negara kita sekarang ini. Mereka tidak lagi rasa gerun dan takut melakukan dosa. Seolah-olah apa yang dilakukan tiada apa-apa kesan untuk diri sendiri, keluarga dan masyarakat.

Apa erti ‘merdeka’ selama 54 tahun negara ini yang saban hari dilaungkan anak bangsa kita. Konon bangga kini negara sudah maju dan setanding dengan negara maju yang lain. Tapi terfikirkah kita, ke mana arah tujuan anak bangsa kita selepas ini.

Pelbagai gejala keruntuhan moral berlaku di sana-sini, buang anak seolah hidup zaman jahiliah, keruntuhan akhlak, gengsterisme, pembunuhan, rompakan, peras ugut, ragut dan sebagainya, bangga lagi kah kita dengan kemajuan yang sentiasa dijadikan umpan untuk raih sokongan oleh pihak tertentu?

Kita bukan anti kepada kemajuan tetapi anti dengan kemajuan membuta-tuli, maju hanya pada fizikal tetapi mental dan rohani hancur lebur.
Read more...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate