YANG MASIH PANAS...

Mahyudin Buat Lawak Bodooo....

BN dijangka menang 8 kerusi di Kedah






Oleh: Watan Bercinta


Kedah adalah negeri boleh menang (winnable state) kata Timbalan Presiden parti rasuah UMNO sewaktu melawat Pokok sena kelmarin.

"Kami yakin (BN) boleh menang di Kedah tetapi bersyarat. (Syaratnya ialah)Sebahagian besar pengundi kini beralih kepada BN...," kata Muhyiddin.

Kah kah kah.. bila terbaca berita ni maka aku pun tergelak berguling-guling. Ingatkan BN boleh menang kerana rakyat sudah cemuih dekat PAS dan suka kat BN, berdasarkan kajian professor kangkong mana kaa. Rupanya kemenangan yang dicanangkan itu bersyarat pulak. Syaratnya majoriti pengundi sokong BN.. kah kah kah haktu yang aku gelak. Hang toksah habaglah Muhyidin woii, sapa yang dapat undi majoriti maka parti itulah menang.

Soalnya adakah majoriti rakyat Kedah sokong BN? Puihh, makin lari dari BN lagi adalaa. Orang muda majoritinya dengar nama UMNO pun naik melugai, 54 tahun dah merintah. Dah lama dahhhh.. kata Tun Mahathir. Kerajaan tua yang tak pernah bertukar ni adalah ibarat orang tua yang sudah rabun, pekak dan nyanyuk (Bukan nak hina orang tua.. tu cuma ibarat dan memang lumrahnya orang tua sifatnya macam tu). Orang muda lebih berselera dengan parti selain BN/UMNO pulak yang memerintah negara, tak kiralah sapa pun. Sebab tu muncul ABU (Asal Bukan UMNO). Manakala kat negeri yang baru sepenggal dapat mandat, mereka cuma mahu mandat itu diteruskan.

Orang bukan Melayu... 10 kita jumpa, 8 tolak BN. Tak pecaya kalu pilah buat survey. Depa dah cemuih dengan UMNO dan rakan kongsinya Perkasa yang tak habih-habis main isu perkauman seolah-olah orang Cina di negara ini bukan warganegara Malaysia.

Tinggallah yang nak undi BN dalam PRU nanti ialah orang UMNO sahaja. Di kalangan orang UMNO itu pulak mereka akan tengok siapa calon, kalau calon bukan orang mereka maka muncullah istilah yang cukup popular di kalangan UMNO Kedah iaitu KERAT. Kalau calon tu tak dikerat, dia menang maka tertutuplah karier politik pesaingnya. Dalam UMNO calon yang kalah PRU biasanya terpinggir dari arus perdana parti.

Itulah yang UMNO dok pening, mula dari Najib hinggalah pemimpin2 negeri terutama di Kedah ni. Kajian sokongan politik yang dibuat oleh BN di Kedah, paling tinggi mereka mampu menang ialah 16 kerusi dari 36 kesemuanya. Itu belum masuk fasa selepas calon diumumkan. Lepas umum calon, muncul upacara kerat mengerat BN mungkin hilang lagi separuh kerusi... jadi 8.

Jadi betullah kata Muhyiddin BN boleh menang, tapi bersyarat... kah kah kah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate