YANG MASIH PANAS...

ROSMAH KATA HANGPA SEMUA CEMBURU DAN DENGKI KAT DIA

Dengan mengatakan bahawa pengkritik diri nya adalah orang yang kecewa dan cemburu dengan kejayaan beliau dianugerahkan Ijazah Doktor Kehormat Persuratan daripada Universiti Curtin, Australia... ini berikutan banyak pihak yang mempertikaikan anugerah tersebut yang dirasakan tudak sesuai atau tersalah individu oleh sebahagian rakyat Malaysia... kah kah kah !.

Namun begitu nenek yang berumur 60 tahun ni tetap mempertahankan anugerah tersebut yang bagi beliau adalah sebagai mengiktiraf daya usahanya dalam pembangunan pendidikan terutama pendidikan kanak-kanak menerusi program Permata Negara... dan mengagaggap yang mengkritik beliau telah mencipta budaya yang tidak sihat yang tidak memberi manfaat kepada Malaysia dengan isu remeh temeh... kah kah kah !.


Menurut beliau ketika di tanya mengenai kriteria yang digunakan oleh Universiti Curtin yang memilih beliau bagi anugerah itu... dengan jawapan yang lawak gila... beliau berkata "Saya tidak tahu... apa kriterianya... Saya tidak tahu... berita saya diberi anugerah itu sesuatu yang mengejutkan... tetapi saya diberitahu bahawa naib canselor universiti itu yang pihak universiti sedang mencari seorang wanita yang mempunyai citi-ciri kepimpinan... melakukan kebajikan dan kerja sosial dan juga program yang memberi manfaat kepada negara". kah kah kah !.


"Saya tidak faham mengapa awak mempersoalkannya.... adakah awak mempersoalkan Curtin University atau mempersoalkan saya? Curtin University yang memutuskan untuk memberi anugerah kepada saya... kalau begitu... awak soal la mereka bukan saya"... kah kah kah... kalau disambung ayat tersebut "sebab saya akan terima apa yang diberi.... dan kalau tak beri pun saya akan minta sebab saya ni suka yang glamor"... kah kah kah !.

Sebelum mengakhiri sidang akhbar tersebut Nenek Datin Rosmah Mansur berkata yang boleh dikatakan lawak juga, katanya "Pada saya... saya rasa orang luar negara luar tak ada isu dengan diri saya atau Perdana Menteri... Tetapi orang tempatan ini terlampau banyak isu... dan saya rasa kita seharusnya memberi fokus kepada perkembangan negara... seperti macam mana kita boleh bangunkan negara... dari kita mengata antara satu sama lain". kah kah kah !.

Nenek oh nenek... memang lah orang luar tak kata apa-apa kat nenek... sebab orang luar peduli apa... sebab nenek kan perabaih duit mereka... nenek siap bagi depa duit lagi dengan membeli belah di negara mereka... kah kah kah !!!... yang nenek perabaih ialah duit anak cucu cicit kat Negara nenek... pasai tu cucu cicit ni bising... sebab duit tu bukan pusaka yang bapak nenek tinggalkan... kah kah kah !.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate