YANG MASIH PANAS...

Ustaz Ni Bangang Ke Bengong ?



USTAZ NI GAGAL DALAM BAHASA MELAYU TU TAK CEK BAHASA ARAB DIA LAGI

Bukan TAK MAU masuk syurga la Ustaz oiii,cuma kami TIDAK LAYAK kerana kurangnya amal ibadat kami sdgkan nikmat Allah terlalu bnyak dan bnyak pula dosa kami,sbb itulah kami tidak layak ke SyurgaNya dan kami tidak pula sanggup ke nerakaNya,bukankah kita semua HANYA MASUK SYURGA DGN RAHMAT ALLAH?sapa yg tak nak masuk syurga wahai ustaz?Doa umum la ustaz,dalam bahasa apa pon tak kisah,Allah MAHA MENGETAHUI makmum tu tak kan tak reti baca dalam bahasa mereka sndiri kot?kami sedaq diri la ustaz,kami doa redhakawal jannah.

Lagi satu ustaz ni selalunya menentang kalau orang baca hadis daif tapi bila nak kata kat orang boleh pulak dia menceritakan dengan riwayat yang LA ASLALAHU ( yang tiada asalnya )

bangang 100000..................x

2 ulasan:

  1. Nampaknya ularMamak ni cuba menyesatkan orang ramai kerana meremehkan doa yang dipohon, dia sape sedangkan sahabat r.a. apabila dikhabarkan selepas 1000 tahun diazab dineraka maka akan keluar seorang dan sahabat memohon agar merekalah orang itu. Itu sahabat Nabi yang hidup dizaman sebaik-baik umat manusia, kita sape. Tiada sape yang tak nak masuk Syurga, semua penganut agama nak masuk Syurga, tetapi layakkah tanpa Rahmat Allah s.w.t. Nampaknya ularMamak ni memperlekehkan Allah s.w.t. yang menganggap pahalalah yang melayakkan seseorang itu masuk Syurga sedangkan tanpa Rahmat Allah s.w.t. diketepikan.

    BalasPadam
  2. Gua nak tanya pada ostad nih, dimana nas dan dalil yang mengatakan doa itu sesat?. Kitab mana yang menjadi rujukan lu sehingga lu hukum sesat atau lu adalah 'Melayu Terakhir' yang cuba mencari publisiti murahan dan gua memang tak terkejut kerana yang tukang sebar adalah abucelaka yang memang kerjanya melaga-lagakan ostad-ostad.

    BalasPadam

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate