YANG MASIH PANAS...

Mana Pi Ulama Muda Umno FathulBari Tak Selera Nak Komen Ka Masalah Ni ? Pasai BERSIH 2.0 Hang Melatah..
Kartun di atas dicipta oleh penganut ajaran Umno boleh mengelirukan umat Islam berhubung isu zina dan rogol. Ia menggambarkan seolah-olah pembuktian kes rogol mestilah melalui 4 saksi, itu tidak betul. Keperluan terhadap 4 orang saksi yang adil hanya untuk kes zina dalam hudud.Dalam Islam pertuduhan zina hanya dimasukkan dalam hudud, tidak boleh sama sekali zina dimasukkan dalam takzir.

Adapun untuk kes rogol ia hendaklah dihukum di bawah takzir, pembuktian untuk kes rogol boleh apa saja; DNA, video, CCTV, tilam, air mineral.. ambillah apa saja pun semua boleh asal relevan. Hukum takzir sudah berjalan di Malaysia di bawah Penal Code tapi hukum hudud tidak pernah.

Apabila Presiden PAS DS Abd Hadi Awang berkata "video hanya besi, tidak boleh jadi saksi" dia merujuk kepada tuduhan zina yang dibuat oleh pihak tertentu terhadap Anwar. Dia tidak merujuk kepada kes rogol. Bukan persoalan beliau hendak mempertahankan Anwar, kalau siapa pun penentuan hukum Allah tetap sama. Allah yang tetapkan syarat tu dalam Surah Annuur, bukan PAS tetapkan.

Zina dan rogol tidak sama. Ini persoalan pokok yang penganut ajaran UMNO tidak faham. Zina berlaku suka sama suka tapi rogol berlaku secara paksa.

Kalau nak hurai bab ROGOL dan ZINA ni panjang.. cukup dulu penganut UMNO faham
perbezaan asas itu, jangan suka-suka hati nak 'kartunkan' hukum yang Allah tetapkan kerana ia boleh menyebabkan Islam itu dipersendakan. Akibatnya orang boleh murtad akibat termakan dakyah itu.

Jadi berhati-hatilah...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate