YANG MASIH PANAS...

Pabila Lembu - Lembu Berbicara Tentang Islam....

Monday, 13 June 2011


Empat pemimpin yang jahil tentang agama dan cemburu dengan Negara Berkebajikan yang dilakukan PAS telas melontarkan idea bodoh mereka kepada UTUSHIT. Mereka ialah Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Dr. Mohd. Puad Zarkashi, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam, Presiden Pertubuhan Pemikir Profesional Melayu Malaysia, Datuk Dr. Kamarudin Kachar dan Presiden Persatuan Sosial Harmoni Malaysia, Nordin Ahmad.


KEbodohan dan kejahilan mereka membuktikan mereka telah terhimpit dengan tagline baru PAS semasa Muktamar PAS yang lalu berkaitan Negara Berkebajikan. Kedua-dua pemimpin UMNO seperti Mohd. Puad Zarkashi dan Datuk Seri Mohd. Ali Rustam adalah individu yang menjual maruah rakyat.


Kita ambil contoh Ali Rustam, beliau merupakan Ketua Menteri Melaka tetapi tindakan kejamnya cuba merampas tanah milik rakyat di Jasin dan Bukit Katil membuktikan beliau seorang yang 'berkebajikan; di Melaka. Hari ini Mahkamah di Melaka akan bersidang berkaitan isu tanah rakyat di Jasin.


Di bawah ini ialah kenyataan mereka yang fasik dan jahil tentang negara berkebajikan. Jika mereka berani mencabar PAS gugur perkataan Islam, adakah mereka berani tukar UMNO kepada PERKEMBAR? KITA CABAR DIA BALIK GUGUR PERKATAAN MELAYU ATAU TUKAR NAMA KPD "UNITED 1MALAYSIA NATIONAL ORGANISATION. Ada berani?


Saya mencabar Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menggugurkan sahaja perkataan Islam daripada Pas atau tukar saja nama parti itu kepada Parti Kebajikan se-Malaysia. - Dr. Mohd. Puad Zarkashi.
Saya meminta Pendaftar Pertubuhan (ROS) membatalkan penggunaan nama Islam pada Pas serta menghalang parti lain daripada menggunakan nama agama dalam parti mereka. - Datuk Seri Mohd. Ali Rustam.
Pas tidak perlu dicabar untuk menukar nama itu sebaliknya melakukannya atas kesedaran sendiri kerana tindak tanduk mereka yang tidak seiring dengan nama Islam pada parti itu. Sepatutnya mereka tukar kepada nama Parti Amal Jariah sahaja selaras dengan langkah Pas mengubah perjuangan negara Islam kepada negara kebajikan. - Presiden Pertubuhan Pemikir Profesional Melayu Malaysia, Datuk Dr. Kamarudin Kachar.
Keputusan pemilihan pada Muktamar Pas baru-baru ini menguatkan lagi gesaan supaya nama Islam pada parti itu digugurkan. Sekarang ini sudah tidak ada ulama lagi yang memegang jawatan pada peringkat tertinggi, jadi di mana Islamnya? Kemenangan Mohammad Sabu pula merupakan kemenangan DAP, jadi gugurkan sahaja perkataan Islam itu supaya orang ramai tidak keliru dengan perjuangan sebenar Pas yang semakin menyimpang. - Presiden Persatuan Sosial Harmoni Malaysia, Nordin Ahmad.


Cuba minta ulama dunia beri takrif Islam, sepanjang pengajian antara makna Islam ialah kesejahteraan yang terangkum juga makna kebajikan! Paling penting dan confirm, makna Melayu tak sama dengan makna Malaysia, PAS untuk Malaysia,Umno untuk Melayu sahaja.


UMNO bukan untuk Melayu sahaja, KIMMA pun boleh jadi Melayu. Paling pelik dalam UMNO, ia boleh menukar status bangsa dari Siam kepada Melayu, India kepada Melayu seperti Ketua Cawangan Bukit Beruang yang asalnya India terus jadi Melayu bila masuk UMNO.


P/s: Paling penting engkau empat ekor bukan ahli PAS. Jadi, jangan dilayan syaitan-syaitan ini. Mereka tidak ada agama. Nama sahaj Islam tapi fasik. Biarkan mereka melalak seperti anjing. Mereka sudah tersepit dengan isu kebajikan kerana mereka telah meberikan rakyat kebahanaan.

sumber :kijang59.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate