YANG MASIH PANAS...

Sebenarnya UmnoBn Yang Benci P.BERSIH 2 Bukan Rakyat,Kalau Benar Rakyat Yang Benci , Kenapa UmnoBn Halang ? Kerana Ianya Dapat Menambah Undi UmnoBn...

Oleh: Tok Non


Sebuah akhbar pecacai Umno Be End melaporkan kononnya 300 laporan polis dibuat seluruh membantah Perhimpunan Bersih 2.0 yang akan diadakan pada 9 Julai ini. Semalam berita TV3Suku menyiarkan bantahan orang ramai terhadap perhimpunan tersebut, kununnya peniaga, pemandu teksi, orang ramai semua pakat marah.

Kalau betul bagai dilapor maka Be End jangan susah hati, sebaliknya patut bersyukur kerana dengan kemarahan rakyat terhadap himpunan anjuran Pakatan Rakyat itu maka BN yang akan untung.

Bukan senang akhir-akhir ni nak bagi rakyat marah dekat PR. Macam-macam depa buat nak bagi orang benci kat PR kempen dalam radio tv express.. tanpa henti-henti dah lebih 3 tahun tapi hasilnya tak seberapa.

Buat video lucah fitnah dengan mencari pelakon mirip Anwar... ingat sikit ke belanja guna kepakaran asing untuk make up muka jadi serupa Anwar; tapi hasilnya sangat mengecewakan Be End.

Hanya golongan manusia yang berfikir guna kepala lutut saja yang percaya segala fitnah terkutuk dengan perancangan dan kerjasama Iblis laknatullah itu. Rakyat yang berakal, semua menolak fitnah jahat penuh kelucahan melampau tersebut.

Jadi kalau dengan adanya Himpunan Bersih 2.0 - 7 Julai nanti rakyat marahkan PR maka sepatutnya Be End dan segala jentera pecacai mereka jangan bantah. Buat-buat tak tau jee.

Sebab apa mereka bermati-matian menghalang? Sebabnya, himpunan yang besar akan menggerakkan aspirasi kebangkitan rakyat menuntut perubahan dari kerajaan yang sudah lebih setengah kurun memerintah.

Himpunan Bersih kali pertama diadakan dalam masa terdekat sebelum PRU 12 Mac 2008. Semua media pecacai BN laporkan kononnya rakyat marahkan pembangkang kerana buat himpunan menyusahkan rakyat tapi hasilnya 5 negeri BN tumbang. Itu baru kehadiran 100 ribu. Kali ini dijangka 300 ribu manusia, maka insya Allah 15 negeri BN akan tumbang... eh negeri kat Malaysia ada berapa ye? Hah, nampaknya makin kecut perut Be End.

Inilah 7 Perkara Tuntutan BERSIH 2.0

BERSIH 2.0 yang akan menganjurkan himpunan aman pada 9 Julai nanti menuntut reformasi terhadap 7 perkara iaitu:-
•Pendaftaran pengundi secara automatik ketika berusia 21
•Reformasi bagi sistem undi pos untuk para pengundi luar bandar
•Penggunaan dakwat yang tidak dapat dipadamkan bagi mengelakkan undi berulang-kali
•Capaian media aliran utama untuk parti pembangkang
•Tempoh kempen minimum 21 hari
•Kebebasan badan penguatkuasaan bertindak berhubung kesalahan pilihan raya
•Menghapuskan rasuah pilihan raya

Sumber: Kedah la

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate