YANG MASIH PANAS...

Kecelaruan Sistem Barat: Poligami Diharamkan, Perzinaan Dibenarkan

 Negara yang membenarkan poligami

Liberté, égalité, fraternité yang membawa makna “kebebasan, hak sama rata dan persaudaraan”, merupakan slogan yang digunakan di Perancis sejak revolusi yang meruntuhkan kekuasaan beraja dan menjadikan negara itu sebuah republik. Meskipun kononnya berpegang kepada aspirasi ini, Perancis dengan kejam telah menjajah banyak negara pada kurun 18 sehingga 20, dan pernah melibatkan diri dalam penculikan penduduk Afrika untuk dijual sebagai hamba abdi ke kawasan Amerika Utara dan Caribbean di zaman penjajahannya. Hakikatnya, slogan Liberté, égalité, fraternité hanyalah omong-omong kosong belaka!!

Kini, Perancis mengharamkan pemakaian penutup muka pula, tetapi membiarkan kawasan pantai Mediterranean menjadi pantai tempat orang berbogel berkumpul. Poligami juga nampaknya kini diharamkan di Perancis berdasarkan berita di atas.

Lelaki yang didapati mempunyai lebih daripada seorang isteri boleh dikenakan tindakan mahkamah, tetapi lelaki yang mempunyai hubungan luar nikah dengan perempuan simpanan tidak dikenakan apa-apa tindakan mahkamah! Bahkan, Presiden Republik Peranchis ke-21, Francois Mitterrand sendiri mempunyai hubungan luar nikah dengan beberapa wanita. Beliau dikatakan mempunyai seorang anak perempuan luar nikah bernama Mazarine, hasil perhubungan beliau dengan seorang wanita simpanan (mistress) bernama Anne Pingeot. Namun, bagi mereka, ini lebih wajar dari berpoligami secara sah!

Francois Mitterrand dan Anne Pingeot

Mazarine

Ideologi Kapitalis yang dikembangkan oleh negara Barat adalah ideologi yang penuh dengan hipokrasi yang sememangnya tidak layak mengatur kehidupan manusia mengikut fitrah yang dikurniakan Allah. Hanya kehancuran dan kerosakan sahaja yang pasti akan terhasil, selayaknya bagi ideologi kapitalis kufur yang rosak!!

Perancis siasat lelaki poligami

PARIS 26 April - Minggu lalu, seorang wanita Islam didenda kerana memandu dengan mengenakan pakaian yang menutup keseluruhan muka kecuali mata. Kini suaminya disyaki mengamalkan poligami.

Situasi berkenaan kelihatannya memihak kepada Presiden Perancis, Nicolas Sarkozy yang mahu menguatkuasakan dengan segera undang-undang melarang pemakaian purdah atas alasan ia bertentangan dengan nilai negara itu.

Pendedahan minggu lepas bahawa seorang anggota polis menyaman seorang wanita berusia 31 tahun di Nantes kerana memandu dengan mengenakan pakaian yang menghalang pandangan merupakan isyarat awal tentang apa yang menanti Perancis sekiranya larangan memakai purdah dikuatkuasakan.

Wanita itu yang tidak didedahkan identitinya memutuskan untuk mencabar saman 22 euro (RM95) yang dikeluarkan awal bulan ini.

Isu berkenaan bertambah kompleks Jumaat lalu, apabila Menteri Dalam Negeri, Brice Hortefeux meminta satu siasatan dijalankan terhadap suami wanita tersebut kerana disyaki berkahwin empat.

Lelaki terbabit dikatakan memanfaatkan subsidi kerajaan bagi ibu tunggal yang diberikan kepada isteri-isterinya itu.

Jika benar, Hortefeux mahu kerakyatan Perancis lelaki kelahiran Algeria itu ditarik balik.

''Jika dia dikahwinkan mengikut acara keagamaan oleh imam-imam di Algeria atau Perancis, ia tidak diterima di bawah undang-undang Perancis,'' kata Rabah Hached, seorang peguam di sini yang mengkhusus kepada isu pendatang.

Di sebalik semua itu terdapat juga pihak yang berpendapat tindakan ke atas wanita berkenaan adalah sesuatu yang sudah diatur kerana populariti parti pemerintah semakin pudar.

''Kerajaan melihat orang Perancis sebagai bodoh dan menjadikan rakan Muslim kita sebagai kambing hitam,'' kata Ahli Parlimen Parti Sosialis, Jean-Marie Le Guen.

Tiada ulasan:

Catat Komen

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

About Me

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate