YANG MASIH PANAS...

10 jutawan yang paling pelik di dunia

jom baca apa yang pelik kat bawah ni...


 


1. Jutawan yang ditangkap kerana selalu berak di kaki lima.
Bertahun lamanya, North Ryde, yang mengusahakan sebuah restauran berasa bingung dan bagai nak gila apabila datang ke kedainya untuk memulakan perniagaan di pagi hari dan mendapati ketulan-ketulan najis yang memenuhi kaki lima di depan restauran nya itu. Namun kali ini beliau nekad, dan memasang sistem kamera litar tertutup (CCTV) untuk menangkap orang misteri yang sanggup berbuat demikian kepadanya.

Taktiknya membuahkan hasil apabila sempat merakamkan wajah manusia durjana itu tetapi menimbulkan 1000 tanda tanya apabila apabila dimainkan berulangkali dan pihak polis mendapati lelaki berkenaan adalah seorang jutawan yang bernama Salvatore ”Sam” Cerreto. Beliau adalah seorang pengusaha hartanah berusia 71 tahun dan di dalam video tersebut sangat jelas dan nyata beliau berjalan-jalan sambil membawa tisu tandas, mencangkung dan melepaskan hajatnya itu didepan kedai tersebut.

Menurut laporan, ramai lagi yang menjadi mangsa perbuatan pelik jutawan tersebut dan mereka merasa sangat lega kerana mimpi ngeri mereka selama 4 tahun akhirnya tamat.
2. Jutawan yang membuka Bank Sperma dan mengumpul sperma-sperma dari pemenang anugerah Nobel.
Robert Clark Graham telah membuka Bank Sperma sekitar 1980 yang bertempat di San diego dan hanya menerima sperma daripada pemenang-pemenang anugerah Nobel dengan harapan dapat mengumpul baka-baka terbaik dari seluruh dunia.

Namun begitu, usahanya itu semakin tidak berbaloi dan hasratnya tidak kesampaian memandangkan usia pemenang-pemenang anugerah Nobel sudah lanjut dan tidak mampu memberikan jumlah yang optimum kepada banknya itu.

Graham kemudiannya terpaksa mengurangkan kriteria kepada yang ingin menderma namun masih agak keterlaluan apabila penderma mestilah memalui beberapa siri ujian IQ untuk layak menjadi penderma.

Kemudian, Graham sekali lagi terpaksa mengurangkan syarat-syarat membebankan itu dan membuka pula peluang kepada golongan atlit. Pada 1999, bank itu ditutup selepas beliau meninggal dunia.

Selama tempoh ia berfungsi, sejumlah 229 bayi dilahirkan dengan sperma-sperma genius itu, namun setakat ini tidak ada seorang pun yang menunjukkan ciri-ciri pemenang anugerah Nobel. Ironi…..
3. Jutawan dalam dunia maya, Online Game: Second Life.
Second Life adalah sejenis online game yang di usahakan oleh Linden Lab dimana pengguna boleh memulakan hidup baru disana dengan membuat kerja, berniaga dan juga bersosial. Permainan ini dilancarkan pada 23 june 2003 dan mempunyai sehingga 20 juta orang pengguna berdaftar.

permainan ini juga dilengkapi dengan matawangnya sendiri dimana pengguna boleh menukar 1 USD kepada 250-275 Linden Dollar yang hanya boleh digunakan didalam permainan tersebut. Seorang bekas guru dari China yang bernama Ailin Graef mula bermain permainan ini pada tahun 2004 dan kini beliau telah memiliki sejumlah wang sebanyak 300 juta Linden Dollar yang juta bersamaan melebihi 1 juta USD.

Ailin menggunakan wataknya yang bernama Anshe Chung untuk membeli tapak-tapak dan tanah terbiar di dalam dunia maya itu untuk dimajukan dengan secara membina kawasan perumahan di atasnya yang mana kemudiannya dijual kepada pengguna yang lain.

Kini Ailin mengupah 10 orang programmer untuk bekerja dibawahnya dalam usaha untuk memajukan lagi tanah-tanah terbiar. Ailin juga diiktiraf sebagai orang yang pertama mencapai aset sebanyak itu dan orang yang paling berjaya didalam ‘kehidupan keduanya’ walaupun didunia realiti dia hanya lah seorang bekas guru.
4. Jutawan yang mendermakan seluruh hartanya hanya kerana dia tidak gembira.

Karl Rabeder, dibesarkan dari keluarga yang serba kekurangan dan selalu bercita-cita untuk menjadi seorang yang kaya apabila besar nanti.

Rabeder kemudiannya menderma seluruh harta-hartanya itu yang merupakan sebuah villa menghadap tasik di Alps, Estate sebanyak 42 ekar di France, 6 buah Glider, kereta-kereta mewah, dan beberapa lagi rumah miliknya. Kesemua hartanya itu didermakan ke beberapa buah badan kebajikan di beberapa negara.

Rabeder kemudiannya membawa diri ke tanah terbiar dan membina sebuah pondok kecil di Innbrucks, Austria dan hidup dengan gembiranya disitu. Menurut beliau, duit adalah penghalang kebahagiaan dan banyak memberi masalah untuk diselesaikan.5. Jutawan yang juga merupakan seekor anjing.
Gunther IV nama diberi, dan beliau merupakan anjing terkaya didunia. Gunther IV adalah seekor anjing jenis German Shepherd dan mewarisi harta yang banyak dari ayahnya Gunther III. Manakala Gunther III pula mewarisi harta tersebut dari seorang bangsawan German yang bernama Karlotta Liebenstein.
6. Jutawan yang jual rumahnya untuk tinggal bersama suku kaum di Kenya setelah diangkat menjadi ketua.
Graham Pendrill adalah seorang saudagar barang-barang antik berasal dari Bristol, UK. Beliau yang merupakan seorang bujang berusia 57 tahun dan beliau kini ingin menjual rumah agam nya yang berharga 1.2 juta pound sterling untuk tinggal bersama suku kaum Masai dari kenya setelah mereka mengangkat beliau menjadi Elder of the Tribe.

Kisahnya bermula daripada Graham melawat negara tersebut tahun lepas dan telah menyelesaikan permasalahan antara suku kaum disana. Kaum Masai kemudiannya berhutang budi kepada beliau dan mengangkatnya menjadi seorang dari ahli suku kaum tersebut.

Sebelum menjadi ahli kaum, Graham menjalani ritual minum air kencing lembu dan seekor lembu telah dikorbankan khas untuk jasanya.

Setelah pulang ke kampung halaman, Graham sering dilihat berpakaian ala-ala suku kaum tersebut dan bersandal walaupun dengan statusnya sebagai jutawan. Rancangan seterusnya untuk beliau adalah untuk menjual rumahnya di Bristol itu dan berpindah kembali ke puak Masai yang dijangka akan berlaku pada hujung tahun ini.
7. Jutawan macho yang ingin membeli bandar di Bulgaria dan ingin menukarkannya kepada namanya.
Jutawan sexy ini, Scott Alexander, merupakan diantara jutawan yang paling banyak membuat kontrovesi sehingga beliau digelar sebagai ‘Brittain’s biggest spender‘ dan juga ‘the most vain man in Brittain‘. Beliau pernah dilaporkan suka berbelanja sakan dan menghabiskan sehingga 7000 pound sterling hanya untuk barangan solekannya untuk seminggu.

Kini beliau kembali dengan kontrovesi barunya iaitu ingin membeli sebuah bandar di Bulgaria dan menamakannya Alexander bersempena nama keluarganya.

Bandar Alexander akan dijadikan tempat mempromosikan produk-produk kecantikan seluruh dunia.

“Saya memilih Bulgaria kerana namanya yang agak susah untuk disebut, lagipon Alexander lebih senang untuk disebut dan lebih segak….,” tambahnya lagi.
8. Jutawan yang juga seorang jururawat dan tidak mahu berhenti menjadi jururawat.

Seorang jururawat yang telah memenangi wang tunai sebanyak sejuta pound sterling memalui rancangan realiti The Vault telah memutuskan bahawa beliau tidak akan sama sekali berhenti daripada menjadi jururawat walaupon gaji jururawat hanya lah 25,000 pound sterling setahun.

Karen Shand yang bertugas di Hospital Kirkcaldy, Scotland itu telah memenangi wang tunai sejumlah itu apabila berjaya menjawab 6 soalan dengan betul dan beliau adalah orang yang pertama mencapai kemenangan setinggi itu melalui rancangan tersebut.

Jururawat yang berusia 40 tahun itu berkata bahawa wang sebanyak itu mungkin akan mengubah hidupnya tapi tidak sesekali akan mengubah siapa dirinya.
9. Jutawan yang tiada tempat tinggal (homeless).
Nicholas Berggruen bukan lagi bertaraf millionaire akan tetapi billionaire. Namun jejaka ini hilang minat terhadap memiliki sesuatu kerana baginya memiliki sesuatu bukanlah hebat mana malahan adalah sesuatu beban kepada manusia. Oleh sebab itulah beliau tidak memiliki sebarang kereta mewah, rumah dan lain-lain.

Beliau membungkus segala barang-barang penting dalam hidupnya, menjual kondominiumnya di New York, menjual rumah agamnya di Florida, dan menjual satu-satunya kereta yang dia ada dan memulakan kehidupannya dengan menginap di hotel.

Kesemua hartanya itu akan didermakan di beberapa buah badan kebajikan dan koleksi seninya pula didermakan kepada sebuah musium di Berlin. Anggaran yang dibuat oleh majalah Forbes pada tahun 2010 mendapati hartanya bernilai 2.2 billion USD.

10. Jutawan yang menyuruh anaknya bekerja sambilan di MacDonalds.
Perdana menteri Thailand, Thaksin Shinawatra, menghantar anak perempuannya untuk bekerja di MacDonalds untuk mengajar anaknya tentang susah payah untuk mendapatkan duit. Thaksin juga kadang-kadang akan berhenti di restauran tersebut untuk membeli makanan dari anaknya sendiri.


Thaksin juga turut berkata bahawa jangan memberi layanan istimewa kepada anaknya itu dan hendaklah dilayan seperti pekerja-pekerja yang lain. Dan jika perlu, suruhlah dia mop lantai sama seperti pekerja yang lain juga

sumber : 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate