YANG MASIH PANAS...

JIKA ATM-TNI BERSATU


Jika Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Tentera Nasional Indonesia (TNI) bersatu sudah tentu digeruni banyak pihak terutama United State of America (USA) dan Israel kerana kedua-dua negara ini majoritinya beragama Islam. Berikut adalah kajian dan selidikan saya:-


Inilah jumlah tentera kedua-dua negara jika bersatu.
NegaraTentera DaratTentera LautTentera UdaraTentera Marin
Flag of Indonesia.svg Indonesia[8][9]348 00074 00027 80029 000
Flag of Malaysia.svg Malaysia140 00020 00015 50010 000
 JUMLAH488 00094 00043 30039 000
Jumlah keseluruhan yang dipetik dari web globalfire :-
 : Total Population: 245,613,043(TNI)
 :  Total Population:  28,728,607(ATM)

Jumlah tentera Indonesia adalah rasmi yang dikeluarkan di web dan wikipedia, manakala Malaysia tidak rasmi kerana jumlah anggotanya tidak disertai anggota GGK, Paskal , Paskau , Askar Wataniah dan Palapes. Ini adalah satu jumlah yang hebat dan sangat menggerunkan. Jika semua tembok pertahanan ATM atau TNI runtuh di medan perang tibalah masa untuk rakyat Malaysia yang pernah menjalani kem PLKN di mana mereka telah diajar teknik asas (basic) ketenteraan dan peperangan, jumlah pelatihnya melebihi 5 juta. Dan sekarang kita cuba lihat kekuatan tentera USAdan Israel:-


Jumlah ini termasuk dengan kesemua cabang tentera:-
 USA Total Population: 313,232,044 
  ISRAEL Total Population: 7,473,052 
 USA & ISRAEL Total Population: 320,705,096

Terkejutkan kita melihat ahli tentera mereka! Tapi jangan risau , Malaysia mempunyai ramai sekutu dalam pasukan FDFA yang ahlinya melebihi 90 juta anggota. Apatah lagi jika mereka berperang di ASEAN dimana permukaan bumi dan lokasinya sungguh mencabar dan tentera mereka tidak berlatih di dalam hutan , mereka hanya berlatih di padang pasir ataupun bangunan khas.Kita lihat saja perang Vietnam tentera USA tewas dengan teruk kerana mereka tiada taring di ASEAN dan permukaan bumi jelas mereka tidak biasa walaupun jumlah tentera Komunis Vietnam sedikit saja.

Dari segi pesawat tempur pula:- 
SU-30

HAWK
F/A 18 Hornet
MIG-29 Fullcrum
Malaysia dan Indonesia : Su-30mkm , Su-30mki , MIG-29 Fullcrum , F-16 Falcon , Su-27 mki , F/A 18 D Hornet , Hawk 108 , Hawk 208 , Hawk 100 , Hawk 208 .
Untuk pesawat yang tidak diketahui masih boleh bertugas atau tidak: F-5E , F-5 Tigereye II , F-5 B  ,RF-5E , A-4 skyhawk.

Pesawat latihan tempur pula:- Aeermachi MB-339, MD3-160 Aerotiga(buatan Malaysia) ,Eagle 150B(buatan Malaysia), Pilatus pc-7,Fokker.

USA & Israel :- F-22 raptor , F/A 18 superhornet , F-15 , F-16 , F-35 , SR-71 blackbird , F-117 , F/A 18 d hornet.


ATM dan TNI  sudah bersatu apabila mereka sering berlatih bersama di Malaysia dan Indonesia tetapi rakyatnya masih belum bersatu. Rakyat Indonesia di Malaysia sudah bersatu cuma tunggu yang di Indonesia sahaja. Saya berharap kita dapat bersatu , Tinggal Malaysia, Indonesia dan Brunei sahaja negara Islam di ASEAN. Kita cume tunggu masa Thailand dan Myanmar hendak menjatuhkan Islam di Asean. Sila komen jika ade salah taip. Please Share!
MD3-160 aerotiga

F-16 Falcon
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate