YANG MASIH PANAS...

AWAS!! 4 JENIS MINUMAN BOLEH MEMBUNUH S.P.E.R.M.ATak hanya berlaku bagi anda yang sedang berdiet, ungkapan ini juga berlaku dalam kehidupan seksual. Kesihatan seksual, baik laki-laki dan perempuan, sejatinya dipengaruhi oleh apa yang digunakan sehari-hari.

Para ahli menemukan bahawa beberapa jenis minuman tertentu mempunyai kesan negatif pada kesihatan seksual, terutama bagi laki-laki. Bahkan, minuman tersebut boleh memberi kesan buruk pada kesihatan tubuh jika diambil berlebihan. Apa saja minuman tersebut?

Alkohol

Mengambil minuman beralkohol dengan kadar alkohol di atas 40 peratus boleh mengakibatkan kerosakan organ tubuh, seperti kerosakan rangkaian perisian dalam rongga mulut, pencernaan, dan bahkan berisiko mengalami kerosakan hati (liver).

Minuman beralkohol juga boleh merosakkan kesihatan seksual, yakni menyebabkan kelainan struktur sperma dan penurunan jumlah sperma. Seorang saintis mengatakan bahawa lelaki yang mengambil 3-6 kali minuman beralkohol dalam seminggu berisiko mengalami kerosakan hati (liver) dan mempunyai jumlah sperma lebih rendah daripada lelaki yang tidak mengambil minuman beralkohol.

Soda
Bukan rahsia umum jika minuman bersoda boleh merugikan kesihatan jika diambil berlebihan. Selain meningkatkan risiko diabetes akibat kadar gulanya yang tinggi, minuman bersoda juga boleh mengakibatkan masalah kesihatan lain seperti, gangguan pencernaan, gigi berlubang, gangguan buah pinggang, dan bahkan boleh menjejaskan tahap kesuburan lelaki.
Sebuah kajian menyebutkan bahawa bahan kandungan bisphenol yang terdapat dalam botol plastik dan tin soda bertanggung jawab menurunkan pengeluaran dan kualiti sperma.

Teh Mint
Seperti kita k
etahui bersama bahawa teh mempunyai banyak manfaat kesihatan bagi orang yang meminumnya. Namun beberapa ahli berpendapat bahawa teh mint mempunyai impak yang kurang menguntungkan bagi kesihatan seksual.

Teh mint dianggap bertanggung jawab terhadap perubahan hormon dan penurunan kadar testosteron pada lelaki. Teh mint juga dapat mempengaruhi hormon seks (androgen) pada lelaki. Androgen adalah hormon seks lelaki yang mempromosikan perkembangan dan penyelenggaraan ciri-ciri seks lelaki, termasuk dalam menghasilkan testosteron untuk kesuburan lelaki.

Kopi
Selain memiliki manfaat sihat, mengambil kopi ternyata juga boleh merugikan kesihatan, terutama jika diambil secara berlebihan. Menurut pelbagai kajian, mengambil kopi beberapa jam sebelum bercinta dapat meningkatkan libido lelaki.
Namun, kajian lain menyebutkan, jika diambil berlebihan, kopi boleh mengurangkan jumlah sperma kerana kandungan phytoestrogen yang tinggi dalam kopi. Phytoestrogen didakwa boleh mengurangkan pengeluaran sperma pada lelaki kerana melawan hormon seks yang terdapat pada lelaki sihat.SUMBER

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate