YANG MASIH PANAS...

SULTAN.......OH SULTAN..........APE DAH JADI MENARIK AKU COPY JE TAU...

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 48)




Khas buat TMJ..

Salam ku tik ( tengku ismail ) maaf la malas nak hormat lebih lebih. saya panggil sama macam saya panggil ketika menjadi pengasuh dan penjaga ku tik dahulu k. untuk pengetahuan ku bangsa lain sebenarnya dah lama menyampah dgn sultan dan raja raja cuma mereka tak berani tunjuk itu sahaja.mereka sedap siapa mereka. ku tik jgn lah samakan dgn cina yg dok hantar durian berbakul bakul ke istana buah buahan. DLL. mereka buat kerana nak hidup. termasuk suruh lompat atas boat ketika bot nak bergerah. kemudian dia jatuh ketawa besar semua.

Ku tik cuba tunjukan kepada saya satu cukup kebaikan kepada bangsa melayu ada sultan dan raja just one enought , sebelum ni saya malas nak taip panjang panjang sebab banyak sangat melayu bodoh yg mengaku anak johor dok back up istana sedangkan mereka ni tak ubah seperti langau atau tungkit. hentam ornag kromo , ugut nak hantar JMF nak sernag ronag lain macam negara ini mak bapak orang johor punya , RUJUK Facebook KESULTANAN JOHOR , SUARA RAKYAT JOHOR. adakah kerabat kerabat di raja melayan pekerja yg juga rakyat sebagai manusia. atau hanya sebagai kuli batak. cukupkah berkerja sebagai pengasuh atau penjaga dgn gaji rm 200/ nak makan apa ku. tapi tak pe lah itu dulu saya boleh di katakan bodoh bodoh lagi.ye la baru keluar dari kampong kan.



Ku tik bila cakap pasal sultan secara automatik di panggil ketua agama negeri betul tak. soalan saya jawab secara jujur. sultan mana yg betul betul layak di gelar ketua agama islam. sebab bila di gelar ketua agama islam orang itu mesti ikut adat islam. tak perlu saya sebut nama tapi saya nak tanya. kaki judi ketua agama islam kah , ornag yg basuh muka dengan brandy setiap pagi ketua agama islam kah , orang yg simpan majalah lucah bertimbun dalam bilik air ketua agama islam kah , orang yg minum arah ketua agama islam kah ,

Sewaktu anwar ibrahim di inaya rakyat ada pergi kepada raja but what sultan dan raja buat.dengan rakyat tak takut tapi dengan mahathir mamak kutty takut. keluar cerita kononya takut di buang dalam kawah? ooo jadi kerana takut mati dalam kawan keadilan di ketepikan. sultan atau raja tak sanggup mati demi rakyat waaemah rakyat dalam kesusahan. rakyat di biarkan mati kerana sultan dari dahulu. contoh SI BODOH BAHALOL BONGOH HANG TUAH . maaf la ku tik sekarang ni zaman milinium ku. pernah kah kerabat menghormati rakyat biasa.



Tengku Ismail

Saya tidak lupa apabila saya di marah oleh salah seorang kerabat johor hanya kerana saya tidak memanggil kudanya tengku . KUDA DI SURUH PANGGIL TENGKU gila babi ke apa.i won forget that ku tik. saya tak marah baginda sebab buang saya walaupun kesalahan saya secara tidak disengajakan.tapi layanlah rakyat waaemah pekerja istana macam manusia. bukan main campak sahaja mereka di mana mana apabila tidak mahu.bukan di pukul dan di belasah setengah mati sehingga muka lebam macam babi hutan.



Tengku Idris

Saya tahu kalau check rekord polis memang tak ada.sebab polis bersekongkol sama betul tak/ macam kes seorang rakyat singapura berbangsa cina di belasah dgn kayu polo sekitar tahun 1990 ingat tak. ku tik berlari tengok sehingga saya terpaksa mendukung ku tik baik ke atas istana atas arahan ayahanda ku tik. kelakuan sebeginikah teladan untuk rakyat membenteng istana.dgn kelakuan kelakuan kerabat kerabat dna sultan waaemah raja . cuba jawab ku sennag kah rakyat untuk jumpa sultan dan raja.senangkah. sekarang ini zaman cyber. selalulah masuk you tube. tengok cara dan protokol Queen Elizibate atau kerabat di raja england. berbeza dgn kerabat di raja malaysia. malu ku tik malu.



Saya sendiri CONTOHNYA cukuplah .beberapa tahun jaga ku tik. basuh berak ku tik. suap makan. pakaikan baju. ikut ke sekolah. teman ku tidur. dodoi ku ketika bangun tidur, teman ku berenang. selepas hampir 10 tahun meninggalkan istana. tengku iman dna tengku idris berhubung dgn saya dalam facebook sebelum mereka tahu saya ornag anwar. lepas tu terus remove saya . tengku idris beri no telefon ku tik,. saya hantar sms bertanyakan khabar beberapa kali. ada ku tik ingat nak jawab, langsung tak ada. ku terlampau sombong. malah ada sekali sahaja tunjuk dekat saya dalam masa 30 minit pusing hampir 5 kali di kawasan bukit bintang depan tempat saya bertapak. bukan satu kereta atau satu group. tapi 3 kereta. dengan lain lain escort. semua plate TMJ. kalau tak menunjuk apa tujuan tu ?



Tengku Iman

JADI SOALAN SAYA KALAU BEGINILAH KELAKUANNYA PERLUKAN RAKYAT MEMPERTAHANKAN ISTANA.

Maafkan saya jika ada terkasar bahasa. apa yg saya luahkan ini adalah tulus dari hati saya. dan pengalaman saya.



Jamil Kucing - Menjadi pembantu/Pengawal peribadi Tengku Mahkota Johor ketika masih kecil selama 5 Tahun (klik)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate