YANG MASIH PANAS...

PERAYAAN SYIAH IRAN YANG PALING BODOH....

 

sila like page ini 'Say No To Syiah'


Upacara sempena sambutan ulangtahun Revolusi Iran 1979. Beginilah cara mereka menyambut 'kepulangan' tokoh Revolusi Syiah dan wakil Imam Mahdi Syiah (Messiah Dajjal) - Khomeini dari Perancis untuk mengasaskan kerajaan wilayah al-faqih di Iran pada tahun 1979. 'Kepulangan' Naib Imam (penghubung penganut Syiah dengan Messiah Dajjal mereka) ini disambut dengan 'penuh penghormatan' dan lakonan yang menggelikan hati..

Khomeini digelar sebagai 'The Man of The Year' oleh majalah terkenal milik Yahudi - Times setelah berjaya menggulingkan Shah Iran yang sebenarnya waktu itu kehilangan seluruh sokongan rakyat. Kejatuhan Shah Iran direncana bersama oleh pihak Barat (Amerika dan Britain) dengan pihak Revolusi Khomeini - bekas presiden Bani Sadr di tempat persembunyian Khomeini di Perancis. Revolusi ini mendapat liputan dan publisiti yang meluas media-media utama dunia khususnya media Barat milik Yahudi termasuk BBC.

Barat bertanggungjawab mempopularkan revolusi ini bagi menutup kerjasama rahsia mereka bersama kelompok Revolusioner di Iran yang dilakukan menerusi General Huyser, pegawai CIA Amerika di Iran. Ini kerana Shah Jehan telah melakukan dosa terhadap Amerika. Antaranya, Shah Jehan melanggar pantang larang Amerika dengan bertindak menjalinkan hubungan dengan Russia, musuh utama Amerika di Asia Tengah. Bagi menutup kerjasama ini juga Khomeini telah membunuh sekelian ramai pegawai tentera Shah Jehan yang telah belot dan memihak kepada kelompok Revolusioner pimpinan Khomeini selepas Revolusi Iran berjaya. Setelah berjaya mengasaskan kerajaannya, Khomeini telah ditentang oleh sebahagian tokoh besar agama Syiah yang melabelkan beliau sebagai diktator dan kejam. Khomeini dituduh mengasaskan sebuah sistem yang telah meletakkan beliau sebagai penguasa mutlak di Iran dan menyekat orang lain berkuasa. Kerajaan Revolusi Iran era Khomeini juga telah terlibat dalam skandal Iran-Contra yang mendedahkan pihak Amerika telah menghantar senjata ke Iran menerusi Israel semasa perang Iran-Iraq 1980-1988 dahulu. Skandal berkenaan tidak pernah luput dalam sejarah dunia moden kerana mendedahkan tembelang sebenar Iran adalah kawan rapat Israel dan bukannya musuh kepada Israel.

1 ulasan:

 1. https://drive.google.com/file/d/0B6ut4qmVOTGWMkJvbFpZejBQZWM/view?usp=drivesdk

  Web: almawaddah.info

  Salam


  Kepada:

   

  Redaksi, rektor dan para akademik


  Per: Beberapa Hadis Sahih Bukhari dan Muslim yang Disembunyikan


  Bagi tujuan kajian dan renungan. Diambil dari web: almawaddah. info

  Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. 


  Daripada Pencinta Islam rahmatan lil Alamin wa afwan

  BalasPadam

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate