YANG MASIH PANAS...

Inilah Akibatnya Minta Bantuan Dari Barat


Jurucakap kerajaan libya, Moussa Ibrahim mengesahkan bahawa terdapat sekurang-sekurangnya 11 orang imam terbunuh dalam serangan terbaru Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara [NATO] ke atas libya di bandar brega, kelmarin.


Ketika tentera NATO datang menyerang libya pada waktu tengah malam, kesemua kumpulan imam terbabit sedang tidur. Namun NATO tidak menunjukkan kekesalan di atas tindakan mereka sebaliknya mereka mempertahankan tindakan mereka menyerang kumpulan imam terbabit atas alasan rumah tumpangan yang diami oleh kumpulan iman terbabit ialah pusat kawalan dan arahan untuk menentang NATO.


Kumpulan imam terbabit dijadualkan untuk mengetuai solat mohon keamanan di libya. Namun hasrat mereka tidak kesampaian apabila tentera NATO menyasarkan serangan di kawasan awam berbanding janji NATO sebelum ini iaitu hanya menyasarkan serangan di kawasan ketenteraan muammar gaddafi.


Selain daripada 11 imam yang terbunuh, dipercayai 50 orang awam turut tercedera dalam serangan terbabit. Jurucakap libya juga menegaskan bahawa angka kematian mungkin akan meningkat kerana kebanyakkan mangsa yang cedera dalam serangan terbabit berada dalam keadaan yang kritikal.


Tindakan tidak berperikemanusian itu juga dikecam oleh PBB, tetapi macam biasalah PBB hanya berupaya untuk mengecam tetapi tiada kuasa untuk menghalang. Heh. Apa yang amat dikesalkan ialah NATO tetap akan meneruskan misi menyerang LIBYA sedangkan muammar gaddafi dipercayai telah meninggalkan libya. Dipercayai motif serangan NATO ke atas libya tidak menyasarkan gaddafi semata2, sebaliknya mereka kini dalam misi menawam libya.


Sebab tue aku cakap, rakyat libya yang minta tolong kat NATO dan amerika tue bengap tak sudah. Kalau sungguh NATO nak bantu, dorang takan serang libya dengan peluru berpandu. Sudah semestinya dorang menjadi tentera pengawal di libya bagi menahan serangan gaddafi ke atas rakyat libya. Elok2 sorang serang, sekarang hah amek ko, dua2 serang ko. Menyesal kini sudah tiada berguna lagi.


Apa2 pun yang berlaku di dalam negara kita sendiri, biar susah macam mana pun janganlah kita nak harapkan negara luar bantu kita. Biarlah kerajaan kita zalim sekalipun, biar kita jatuhkan kezaliman kerajaan kita dengan tangan kita sendiri. Meminta bantuan luar even duit sekalipun sangat2 tidak disukai oleh aku. Kalau ini dilakukan oleh BN or PR, korang dulu yang akan jatuh kemamposan sebab memperolok2 kedaulatan malaysia.

sumber: http://amenoworld.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT

Membangun Bersama Islam

Blog Archive


"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ikut Melalui Email

Translate