Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).



KLIK "LIKE" TANDA ANDA MENYOKONG KAMI

GAME GULING UMNO....ADA BERANI???

POST TERKINI,BARU MAI PUNYA , DOK HANGAT LAGI...

TEKANLAH TANDA "SUKA" SEBAGAI MOTIVASI UNTUK KAMI

SAHABAT ALAM MAYA

Mengapa Sesetengah Gadis Kita Terlalu Pemurah ?


Kosmo] AMSTERDAM, Belanda - Seorang pelajar berusia 21 tahun dari Belgium yang hanya mahu dikenali sebagai Noelle menjual daranya pada harga 50,000 euro (RM218,062) dalam satu lelongan di internet, lapor sebuah akhbar semalam.


Selepas dua bulan membuat lelongan, dia menerima tawaran daripada seorang pembeli misteri yang bersetuju untuk membeli dara pada harga tersebut.

Dia melelong daranya di laman gadis teman sosial, Yantra yang beribu pejabat di sini.

Gadis itu tidak mahu namanya didedahkan kerana bimbang ibu bapanya akan mengetahui lelongan tersebut.

Pembeli itu akan membawa dia membeli-belah dan makan malam di sebuah restoran yang menjadi pilihan gadis tersebut selain diberikan dokumen pengesahan dara daripada doktor.

Namun, syarat melakukan hubungan seks yang perlu dipatuhi ialah lelaki tersebut perlu memakai kondom.

Pembeli itu juga dibenarkan memiliki laman gadis teman sosial tersebut hanya bagi tempoh 24 jam.

Harga permulaan lelongan itu ialah 5,000 euro (RM21,806).- Agensi

p/s dara pun ada yang nak dilelong , walaupun ia adalah mahkota bagi wanita....namun begitu minah belanda ni menjualnya dengan harga yang tinggi juga , yang menghairankan aku ada segelintir gadis melayu yang bagi secara percuma. bukan aku nak sokong minah belanda tu dan memberi semangat kepada gadis yang masih dara , cumanya aku nak minta gadis-gadis di negara kita ni pikiyaq dulu sebelum buat dosa. minah belanda tadi bagi dara dapat duit , gadis kita yang beri dara tu dapat apa ? tak dapat apa melainkan dosa dan janji manis dari pakwenye yang menhancurkan mahkotanya , fikir - fikir lah

1 ulasan:

  1. Rangkaian 4 RUMAH@KEDAI SEWA Bajet (hari/minggu/bulan).
    Semua pertanyaan dialu-alukan. Jika berminat, sila buat Tempahan Awal dengan membayar deposit/bankin (50%).
    SMS 0123736548 / 06-2631343 En. Azman.
    http://jasinhomestay.blogspot.com/

    BalasPadam