YANG MASIH PANAS...

Menjawab Kenyataan Dangkal "Ulama" Muda UMNO

 


 
Di saat pejuang-pejuang agama Allah bermati-matian mempertahankan tanah umat Islam,keluar dari mulut yang mengaku ulama' muda kenyataan yang bodoh dan dangkal.Kenyataan yang aku rasa lebih mengelirukan orang awam yang semakin lupa keadaan saudara kita di Palestin dan lupa maksud jihad.

Pertamanya dia mengatakan tiada jihad kerana
1)Kekuatan musuh tidak boleh lebih dua kali ganda
2)Tiada kekuatan rohani,senjata dan persediaan.
3)Fatwa Syeikh Albani supaya rakyat Palestin keluar kerana tiada kekuatan seperti hijrah nabi

Pertama sekali biarlah aku ambil sepotong ayat quran dari surah at taubah ayat 120

Tidaklah patut bagi penduduk Madinah dan orang-orang yang di sekeliling mereka dari orang-orang "A'raab" ketinggalan daripada (turut berperang bersama) Rasulullah; dan tidaklah patut mereka mengasihi diri mereka sendiri dengan tidak menghiraukan Rasulullah. Yang demikian kerana sesungguhnya (tiap-tiap kali) mereka merasai dahaga, dan merasai penat lelah, dan juga merasai lapar (dalam perjuangan) pada jalan Allah; dan (tiap-tiap kali) mereka menjejak sesuatu tempat yang menimbulkan kemarahan orang-orang kafir; dan juga (tiap-tiap kali) mereka menderita sesuatu yang mencederakan dari pihak musuh - melainkan semuanya itu ditulis bagi mereka: (pahala) amal yang soleh. Sesungguhnya Allah tidak menghilangkan pahala orang-orang yang berusaha memperbaiki amalannya.

Sebelum memberi fatwa untuk rakyat Palestin keluar dari negara mereka,di mana fatwa kamu untuk pemerintah-pemerintah negara umat Islam khususnya sekitar negara-negara Arab terutama Saudi keluar menolong tanah rebutan 3 agama itu???

Sebelum kita melihat statistik jumlah musuh sekarang,mari kita lihat semula sirah nabi waktu di perang Badar.Sirah yang cukup mahsyur diajarkan kita sejak sekolah rendah lagi.Tentera Islam berjumlah 313 manakala musyrikin 1000 orang.Di sini kekuatan melebihi 3 kali ganda,dan sudah tentu peralatan tentera musyrikin terlalu hebat berbanding tentera Islam ketika itu sehingga ada dikatakan sahabat menggunakan pelepah kurma.Atau aku yang pernah gagal matematik ini salah mengira ,yang sebenarnya 313x2=1000?

Sekarang mari kita lihat pula jumlah kekuatan Israel dan Palestin.Yahudi – 50.7% (5,766,717), Islam - 40.1% (4,562,611), Kristian - 3.2% (365,329) dan yang lain-lain - 6% (681,602).Besarnya pula Israel - 16%[1] Palestin - Tebing Barat - 75%,[2] Jalur Gaza - 9.9%[3].

Hanya lebih 10% sahaja jumlah penduduk Yahudi di Israel.(Di Palestin dan Israel,hampir kesemuanya adalah pejuang.)Jadi bagaimana mahu dikatakan lebih dua kali ganda di sini?Itupun kalau kita mahu mengikut pendapat yang ulama' ini keluarkan.Belum lagi seperti aku katakan di atas,negara-negara Islam di sekitarnya turun bersama-sama menentang penjajahan zionis ke atas Palestin.

Jordan 5,759,732
Arab Saudi 26,417,599
Lubnan 3,826,018
Mesir 77,505,756

Statistik menunjukkan,purata wanita melahirkan anak,6orang anak berbanding Israel 2 orang anak sahaja.Belum lagi dikira masalah penyakit biasa yang dihadapi Yahudi.

1.Tay-Sachs-Hanya berkembang normal sekitar 4bulan.1 dari 25 Yahudi mati sekitar umur 5 tahun
2.Canavan-Seperti di atas,tetapi 1 dari 40 sahaja rakyat yahudi menghidapinya.
3.Niemann-Pick-Penghidapnnya mati sekitar umur 3tahun.1 dari 90 yahudi penghidapnya.
4.Gaucher-pelbagai umur.1 dari 14 rakyat yahudi penghidapnya.
5.Familiar Dysautonomia-Kehilangan semua deria termasuk tekanan darah dan suhu badan.1 dari 30 rakyat yahudi.
6.Bloom syndrome-1 dari 100 rakyat yahudi
7.Fanconi Anamia C-1 dari 89 rakyat yahudi.
8.Mucolipidosis IV - 1 dari 100 rakyat yahudi
9.Cystic Fibrosis-1- dari 25 rakyat yahudi

sumber:jewishvirtuallibrary.org

HAMAS dan Jihad Islami,dua kelompok besar yang menentang zionis di Palestin.Dari segi kekuatan pula,sangat menakjubkan.Serangan yang paling baru kira-kira seribu roket F5 dilepaskan HAMAS,hanya lebih kurang 10-15% sahaja berjaya dihalang oleh Israel dengan menggunakan iron dome.Sehingga Israel lah yang meminta gencatan senjata kerana tidak sanggup lagi bertahan dengan serangan-serangan dari mujahidin.Sekali lagi,kekuatan Palestin tidak perlu lagi diragui.

Sudahlah kita tidak mampu menolong mereka di sana secara langsung,janganlah kamu hina perjuangan mereka yang sentiasa ikhlas membela agama Allah.Mungkin persoalan bidaah lebih berat pada pandangan ulama'2 muda ini.

Dulu ketika mujahidin di Afghan menentang Rusia ,datanglah seorang ulama' upahan barat kepada mujahidin-mujahidin itu.Seruannya sama,marilah sucikan rohani dulu.Jawab seorang tentera,bagaimana kami boleh berada di sini kalau tidak kerana kami telah melalui penyucian rohani.

Hari-hari rakyat Palestin melihat rakan mereka sendiri syahid.Mereka tidak melihat sahabat-sahabat mereka mati sia-sia tetapi ada sahaja karamah yang Allah berikan,Sehingga dikatakan kalau mahu mencari pejuang yang syahid,carilah guna hidung kerana wanginya mereka.Berbeza dengan Israel yang sebenarnya semakin parah tentera mereka mengalami masalah jiwa .Kerana mereka mati sia-sia,tidak ada apa yang mereka mampu bawa selepas mati.

Tentang boikot pula,adalah kebodohan juga apabila menggunakan dalil Rasulullah berurus niaga dengan yahudi yang mempunyai perjanjian dengan Islam.Sedangkan sekarang ini yahudi yang bermusuhan dengan Islam.Kalau disebabkan ramai umat Islam bekerja di syarikat-syarikat yahudi ini,berapa ramai pula umat Islam pengedar dadah ,pelacur dan lain-lain.

Dari yang cetek ilmu
Pejuang Muda

1 ulasan:

  1. Nasihat ular dalam semak.Lu pergi belajar dulu baru balik bercakap. Cakap guna kepala lutut!

    BalasPadam

SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT

Sila gunakan browser firefox untuk melayari blog ini dengan sempurna. terima kasih


Assalamualaikum.. bismillahirahmanirahim.

" Segala bahan didalam blog ini di ambil, di olah dan ditulis dari pelbagai sumber. Kepada yang ingin mengambil apa2 jua bahan dalam blog ini dengan niat untuk mengembangsebarkan ilmu, tidak perlu meminta izin atau menyertakan link blog ini. Sebarkan dan panjangkanlah kepada semua demi kebaikkan ummah. Semoga info yang ada dapat memberi manfaat walaupun sedikit cuma, dan semoga dengan usaha sekecil ini pastinya tidak akan terlepas dari pandangan Allah.. insyaAllah.. Jika ada kesilapan dari setiap posting, tolong berikan nasihat dan komen. Maaf andai terlancar bahasa tersasar kata-kata. Saya hanya insan biasa yang tidak sunyi dari kesilapan. wallahualam."

PERHATIAN!!! BLOG INI TIDAK MEWAKILI MANA-MANA PARTI , NGO DAN SEBAGAINYA. SEGALA TULISAN DI ISI MENGIKUT CITARASA HAMBA SENDIRI DAN HAMBA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESELAMATAN DAN KERUGIAN PEMBACA DISEBABKAN BLOG INI..... SEKIAN

PERHATIAN !!!!!!

Sebarang artikle yang termaktub di dalam blog ini tidak semestinya menunjukkan sikap pengendali blog ini. Ambillah yang berfaedah dan tinggalkanlah yang sia - sia........

MENGAPA AKU BERKATA SYIAH RAFIDAH KAFIR ?

Sesungguhnya Allah telah memilih sahabat-sahabat untuk ku, Dia menjadikan mereka sebagai sahabat-sahabatku, mertua-mertuaku dan menantu-menantuku. Nanti akan muncul satu golongan selepas aku akan memburuk-buruk dan memaki hamun mereka.Sekiranya kamu menemui mereka, janganlah kamu mengahwini mereka, janganlah kamu makan dan minum bersama mereka, janganlah kamu berjemaah bersama mereka dan jangan kamu menyembahyangkan jenazah mereka. [Ali al-Muttaqi, Kanz al-‘Ummal, jil 11, m.s : 540 ]

Sabda Rasulullah S.A.W:

Sabda Rasulullah S.A.W:“Tahukah kamu siapakah orang yang muflis?” Jawab mereka: “Orang yang muflis dalam kalangan kami ialah sesiapa yang tiada dirham dan tiada harta”. Sabda baginda: “Orang yang muflis dalam umatku ialah sesiapa yang datang pada Hari Kiamat nanti bersama solat, puasa, zakat, juga dia pernah memaki seseorang, menuduh seseorang, memakan harta seseorang, menumpah darah seseorang dan memukul seseorang. Lalu diberikan kepada orang ini dan itu pahalanya. Jika pahala-pahalanya habis sebelum sempat dilangsaikan kesalahannya, maka diambil dosa-dosa mereka dicampakkan ke atasnya lantas dicampakkan dia ke dalam neraka” (Riwayat Muslim).Al - Hadis

DARIPADA Abu Said katanya:
Aku mendengar Rasulullah (s.a.w.) bersabda: siapa yang melihat (dan tahu) sebarang kemungkaran, maka hendaklah diubahkannya dengan tangannya (kuasanya), kalau tidak berkuasa, maka (ubahlah) dengan lidahnya, dan kalau tidak mampu juga, maka ubahlah dengan hatinya, dan itulah selemah-lemah iman (HR Muslim).

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU

KUTIPAN DANA BAGI PEMBANGUNAN SRIBU
Hadis nabi saw : apabila matinya anak adam maka terputuslah segala amalannya kecuali tiga... yaitu sadhoqah jariah , ilmu yang memberi manfaat dengannya , doa anak yang soleh.

WAKTU SOLAT


Membangun Bersama Islam

Kisah Sahabat

About Me

Blog Archive


Banner Tukar Link
SPEEDCOUNTER.NET - Kostenloser Counter!

"tegakkanlah islam dalam dirimu,nescaya kamu akan melihat islam tertegak di tanah airmu" - Imam As-Syahid Hassan Al-Banna (Pengasas&Mursyidul Am Pertama Ikhwanul Muslimin)

berwaspada dari fitnah moden

berwaspada dari fitnah moden

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Nik Aziz

Tok guru Haji saleh

Tok guru Haji saleh

Recent Comments

Footer 2

Photobucket

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate